חמין מושלם וקל להכנה של רונית טברון

מתכון קל להכנה של רונית טברון לחמין מנחם, מפנק, חורפי והכי טעים שיש!
מתכון עשיר בקטניות, תפוחי אדמה, בשר ותבלינים. החמין המושלם לשבת חורפית!

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
יממה שלמה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כוס גרגירי חומוס
כוס גרגירי שעועית
כוס פולי סויה יבשים
6 ביצים
12 תפוחי אדמה קטנים
1 ק"ג נתח אסדו
4 תמרים גדולים
כוס אורז
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
רבע כוס שמן קנולה
כפית אבקת מרק (אופציונלי)
לתבשיל חיטה:
כוס חיטה
בצל גדול קצוץ
2 ראשי שום
2 פלפלים חריפים
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית כמון טחון (אופציונלי)
כפית אבקת מרק ( אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
1 בערב חמישי, לשטוף, ולהשרות את הקטניות בקערות עמוקות מלאות במים קרים.
2 לשלוק ביצים
3 לקלף תפוחי אדמה
לחיטה:
1 לשטוף ולסנן את החיטה. בסיר עמוק, לחמם 2 כפות שמן קנולה, להוסיף מעט אבקת צ'ילי חריף ( לפי מידת חריפות שאוהבים), להוסיף את החיטה, פפריקה ( כמון – אם אוהבים), לערבב היטב, להוסיף 2 פלפלים חריפים (קטנים) 2 ראשי שום שלמים, כפית אבקת מרק (אופציונלי) מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 2 כוסות מים.להרתיח, לבשל כחצי שעה עם מכסה סגור.
לאורז:
1 לשטוף את האורז, לסנן. בסיר עמוק, לחמם 2 כפות שמן קנולה, להוסיף את האורז, להוסיף כוס וחצי מים רותחים, מלח ופלפל שחור טחון עדין לפי הטעם, כפית אבקת מרק ( אופציונלי).להביא לרתיחה, לבשל על להבה נמוכה כ 15 דקות ללא פתיחת המכסה
הרכבה:
1 להכניס לסיר את הקטניות, תמרים, בשר, תפוחי אדמה, וביצים שלוקות.
2 להכניס את האורז המבושל בשקית צלייה, לסגור היטב. להכניס את החיטה המבושלת בשקית צליה, לסגור היטב. להכניס את 2 השקיות לסיר.
3 להוסיף מים עד לקו השקיות ( כ 5-6 כוסות), להוסיף רבע כוס שמן, מלח, כפית אבקת מרק (אופציונלי) ופלפל שחור טחון עדין לפי הטעם.
4 לסגור את המכסה.
5 לבדוק שיש מספיק מים בסיר לפני השינה ואם צריך להוסיף . וכלל גם בבוקר לבדוק שוב ואם צריך להוסיף.
6 להעמיד לבישול של כ 24 שעות עד ליום שבת בצהרים.
7 לאכול חם!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      טעים ברמות על.

       

       
      טל says:
    • 1

      חמין

       לאחר הרכבת הסיר על אזה חום להכניס את החמין

       לאחר הרכבת הסיר על אזה חום להכניס את החמין
      מיוני מלכיה says:
      • להרתיח קצת את הסיר ואז להכניס לתנור ל100

         מעלות

         מעלות
        פולי says: