לחמנייה להמבורגר ביתי
מתכון ללחמניית המבורגר שמכינים בבית בקלות לארוחה מפנקת לילדים (או למבוגרים)
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כוסות מים פושרים (240 מ"ל)
3/4 כוס שמן קנולה (180 מ"ל)
1 כף מלח
חלמון של ביצה בגודל L
שומשום
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים, סוכר וכוס מים, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
2 מוסיפים את כוס המים השנייה ואת הקמח ולשים 5 דקות עד לקבלת כדור בצק,מוסיפים שמן תוך ערבוב ממשיכים לערבל עוד 4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, מבריק שמתלפף סביב וו הלישה. מוסיפים מלח ומערבלים כדקה.
3 משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, שעה וחצי בחורף, שעה בקיץ.
4 מוציאים את הבצק לשולחן עבודה וקורצים עיגולים בגודל בינוני(כדור טניס) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מתפיחים פעם נוספת כ-40 דקות.
6 מחממים את התנור ל-190 מעלות.
7 טורפים בקערית את החלמון עם כף מים מורחים בעדינות, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
8 מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.
מתוך הבלוג יפצ'וק מבשלת ואופה