חלאוות אל ג'בן – מתכון של חמודי אוקלה

השף קונדיטור מיקי שמו מארח את שף מסעדת מגדלנה, חמודי אוקלה, ומכין חלאוות אל ג'בן. עכשיו גם אתם יכולים!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הגבינה:
250 מ"ל מים
¼ 1 כוס סוכר
¼ 1 כוס סולת (250 גרם)
500 גרם גבינה ערבית (דומה לריקוטה מיובשת) או גבינת טוב טעם או גבינת כנען
1 כפית מי ורדים
לקרם ריקוטה:
500 גבינת ריקוטה
300 מ"ל שמנת מוקצפת
¼ כוס דבש (80 גרם)
אופן הכנה
1 למי סוכר: מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס
2 לבצק: טוחנים את הגבינה במיקסר עד לקבלת פירורים
3 מחממים בסיר את מי הסוכר ומי הוורדים. מוסיפים את הסולת ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להזהבה
4 מוספים את הגבינה, מורידים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק דומה לבצק רבוך
5 מורדים מהאש ומקררים במקרר
6 לקרם ריקוטה: מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה
7 מערבבים את הדבש עם הריקוטה עד לריכוך הגבינה
8 מקפלים את הריקוטה יחד עם השמנת המוקפצת עד לקבלת קרם חלק ומכניסים לתוך שק זילוף
9 להרכבה: חותכים את בצק הגבינה המצונן ל-4 חלקים. מרדדים בעדינות כל חלק על ניילון נצמד עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. בעזרת גב הסכין מסמנים 4 ריבועים. מזליפים קרם ריקוטה בתחתית כל ריבוע ומגלגלים לצורת גליל בעדינות
10 להגשה: ניתן להוסיף אטריות קדאיף קלויות בתנור או מטוגנות לקישוט, פירורי פיסטוקים קלויים, או לקשט מעט בעזרת המילוי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות