חלת מפתח מדהימה של בתיה שורק

חלת מפתח מרגיעה כל שנה בשבת שלאחר פסח, מכינים חלות מפתח סגולה לפרנסה טובה ואוסיף ואומר שאמן והיא תבוא לנו איתה ברכה ובשורות טובות.
יש בבלוג מלא צורות מפתח הנה עוד אחת לאוסף (לצרור).
את הבצק המושלם שלי הכנתי עם הקנווד היפיוף שלי

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל 2 חלות
קילו קמח לבן
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
70 גרם סוכר (6 כפות מדידה )
480 מ”ל מים קרים (2 כוסות מדידה)
1 ביצה
100 גרם שמן (1/2 כוס מדידה)
13 גרם מלח (2.5 כפיות מלח)
ציפוי:
קערת מים
100 גרם סומסום
ביצה טרופה להברשה
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, סוכר, שמרים ומערבבים קלות.
2 מתחילים לעבד במהירות בינונית מוסיפים מים, ביצה ולבסוף שמן תוך כדי ערבול בינוני, כשהבצק מתגבש והומוגני מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד, תהליך של כ-14 דק’.
3 הבצק מוכן כאשר הוא מתגבש ומתנתק מדפנות הקערה.
4 מעבירים את הבצק לקערה רחבה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים ולח.
5 לאחר שהבצק כמעט הכפיל את נפחו, בערך כשעה (תלוי בטמפ’ החדר), מורידים לו את האוויר בעזרת כף היד. מחלקים את הבצק לשני חלקים, עובדים עם חלק אחד והשני מכוסה (או במקרר כשחם).
6 על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ- 3 ס”מ, בעזרת סכין יוצרים רצועות.
7 מכינים שתי קערות/ צלחות רחבות אחת עם שומשום אחת עם מים פושרים.
8 כל רצועה נטבול במים, ננער ונניח בשומשום נצפה את הרצועה היטב ונניח בצלחת.
9 כך נחזור על הפעולה עם כל הרצועות, שומרים בינתיים במקרר ועוברים לחלק השני של הבצק.
10 שוב מרדדים לעובי של כ – 3 ס”מ ויש לנו בעצם עוד רצועות (הפעם ללא ציפוי).
11 הרכבת החלה, לוקחים רצועה אחת עם שומשום ואחת בלי, מניחים באיקס יוצרים בורג, מהדקים בקצוות וסוגרים לעיגול (כמו בסרטון), לכל חלת מפתח יש 5 עיגולים, כך שאם אתם מכינים 2 חלות אותו הדבר אז יש להכין 10 עיגולים לשיקולכם.
12 ליצירת “גוף” המפתח (החלק התחתון מתחת לעיגולים), לוקחים 2 רצועות אחת מכל סוג, חוצים אותן לאורך, מסדרים רצועות אחת ליד השניה, אחת שומשום אחת רגילה וכו’ מצמידים היטב ובעזרת מקל צ’ופסטיק מגלגלים ליצירת “נקניק” צפוף (ראו בסרטון).
13 על גבי תבנית עם נייר אפיה, מסדרים 5 עיגולים אחד ליד השני, מניחים את הגוף, לוקחים 2 רצועות קטנות מלפפים מהדקים בקצוות, חוצים באמצע ומניחים בתחתית “גוף” המפתח ליצירת שיני המפתח.
14 מניחים במרכז העיגולים, כדור שיצרנו מרצועת שומשום.
15 מניחים להתפחה של כשעה, מברישים בביצה טרופה רק ברצועות ללא השומשום (כלומר הרצועות הלבנות).
16 אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו כ-28 דק' או עד שהחלה זהובה ויפה ותחתית החלה זהובה גם היא.
17 תהנו!
מסורת זו מסורת! צילום: בתיה שורק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם