חלת זעתר עשירה בריחות וטעמים
מתכון לחלת זעתר עשירה בריחות וטעימים של גלית בידרמן. חלה קריספית ומתקתקה מושלמת לארוחת שבת וחג שלא תפסיקו לאכול!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/11/13152701/WhatsApp-Image-2023-11-13-at-14.44.44.jpeg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות קמח דורום
2 כפות שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן זית
1 ביצה M
2/3 כוס מים קרים
1/2 כף מלח
גר׳ (חופן גדול) זעתר טרי (עלים)
ביצה טרופה
אופן הכנה
1 מערבבים במיקסר את הקמחים ומפוררים את השמרים פנימה.
2 מוסיפים את יתרת החומרים לפי סדר כתיבתם, כולל 15 גר׳ זעתר.
3 בקערה משומנת בקצת שמן זית מניחים להתפחה של שעה.
4 לאחר שעה מפזרים סמולינה או קמח על משטח, בהתאם לצורך ובעדינות.
5 מחלקים ל8 כדורים של 110 גר׳ כל כדור.
6 מעצבים לרצועות וקולעים 2 חלות קליעה 4.
7 מברישים בביצה, מניחים להתפחה שנייה 30 דק׳ ומברישים שוב בביצה.
8 מניחים עוד קצת זעתר טרי מלמעלה.
9 אופים 20-25 דק׳
10 בתאבון!