חלת זעתר עשירה בריחות וטעמים

מתכון לחלת זעתר עשירה בריחות וטעימים של גלית בידרמן. חלה קריספית ומתקתקה מושלמת לארוחת שבת וחג שלא תפסיקו לאכול!

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעתיים
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות קמח דורום
2 כפות שמרים טריים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן זית
1 ביצה M
2/3 כוס מים קרים
1/2 כף מלח
גר׳ (חופן גדול) זעתר טרי (עלים)
ביצה טרופה
אופן הכנה
1 מערבבים במיקסר את הקמחים ומפוררים את השמרים פנימה.
2 מוסיפים את יתרת החומרים לפי סדר כתיבתם, כולל 15 גר׳ זעתר.
3 בקערה משומנת בקצת שמן זית מניחים להתפחה של שעה.
4 לאחר שעה מפזרים סמולינה או קמח על משטח, בהתאם לצורך ובעדינות.
5 מחלקים ל8 כדורים של 110 גר׳ כל כדור.
6 מעצבים לרצועות וקולעים 2 חלות קליעה 4.
7 מברישים בביצה, מניחים להתפחה שנייה 30 דק׳ ומברישים שוב בביצה.
8 מניחים עוד קצת זעתר טרי מלמעלה.
9 אופים 20-25 דק׳
10 בתאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות