חלה ממולאת בקציצות דגים של רון יוחננוב

רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה.
הפעם הם מתכוננים לראש השנה ומכינים חלה נתלשת וקציצות דגים

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לבצק חלה:
500 ק"ג קמח כוסמין לבן מנופה
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר
כפית גדושה מלח
300-330 מ"ל מים בטמפרטורת החדר (ייתכן ותצטרכו יותר. הסבר בהמשך)
100 גרם שמן
לציפוי: ביצה טרופה, סומסום
לקציצות דגים:
6 פילה דג לבחירה מפולטים ללא עור מומלץ קרפיון (600 גרם דג בערך)
בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושים
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
4 כפות פירורי לחם (הכי טעים עם פירורי מצה)
1 ביצה
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
1/3 כוס שמן
2 כפות שמן זית
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
פלפל צ'ילי קצוץ
15 שיני שום קצוצות / פרוסות
סלרי גבעול ועלים (2 גבעולים) חתוך לפרוסות דקות
כ 12-15 עגבניות שרי
קופסת עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות
זיתי קלמטה
כוס מים
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית כמון
חצי כפית כרכום
צרור כוסברה קצוצה
אופן הכנה
מכינים את החלה:
1 בקערת המיקסר מניחים את הקמח מוסיפים את המלח השמרים הסוכר והמים.
2 ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק
3 מיד כשמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את השמן.
4 להמשיך ללוש כ8 דקות צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית. (להוסיף מעט מים לפי הצורך)
5 התפחה ראשונה: לעטוף את הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד ולהשאיר חור לאוויר. ולהתפיח כשעה
6 מחלקים את הבצק לחלקים שווים- 70 גרם כל אחד. (ממליץ לעבוד עם משקל.) מגלגלים כל חתיכת בצק לעיגול. ומניחים את הכדורים בצורת עיגול בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב להקפיד על מרחק של ס"מ בין הלחמניות.
7 מורחים ביצה טרופה ומצפים בסומסום.
8 מניחים את החלה להתפחה שניה כחצי שעה.
9 אופים את החלה עד שלושת רבעי אפיה בחום של 180
מכינים קציצות דגים ברוטב:
1 קוצצים את הדג לקוביות עם סכין
2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
3 מכדררים את הקציצות ומכניסים למקרר להתייצב
4 מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית
5 מוסיפים שום פלפל חריף סלרי מערבבים היטב
6 מוסיפים לתוך השמן את הפפריקה ומטגנים אותה עד שהשמן הופך לאדום
7 מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב
8 מוסיפים לסיר את עגבניות שרי העגבניות וזיתי קלמטה
9 כשהרוטב מוכן מוסיפים את הכמון
10 מכניסים את קציצות הדגים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
מרכיבים את המנה:
1 כשקציצות הדגים מוכנות, ממלאים את מרכז החלה בקציצות והרוטב ומכניסים לתנור לסיום האפיה
התאמת יין למנה:
1 יין מראווי מושלם למנות דגים, זן ענבים מקומי, ישראלי. המינרליות שלו משתלבת מעולה עם הפיקנטיות של קציצות הדגים ואווריריות החלה
קציצות דגים רון יוחננוב
צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות