חלה ממולאת בקציצות דגים של רון יוחננוב
רון יוחננוב, בלוגר האוכל האהוב, מכניס את הצופים למטבח הביתי שלו ושל משפחתו – אשתו אלה ובנותיו ליאור והילה.
הפעם הם מתכוננים לראש השנה ומכינים חלה נתלשת וקציצות דגים
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים לבצק חלה:
500 ק"ג קמח כוסמין לבן מנופה
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר
כפית גדושה מלח
300-330 מ"ל מים בטמפרטורת החדר (ייתכן ותצטרכו יותר. הסבר בהמשך)
100 גרם שמן
לציפוי: ביצה טרופה, סומסום
לקציצות דגים:
6 פילה דג לבחירה מפולטים ללא עור מומלץ קרפיון (600 גרם דג בערך)
בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושים
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
4 כפות פירורי לחם (הכי טעים עם פירורי מצה)
1 ביצה
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
1/3 כוס שמן
2 כפות שמן זית
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
פלפל צ'ילי קצוץ
15 שיני שום קצוצות / פרוסות
סלרי גבעול ועלים (2 גבעולים) חתוך לפרוסות דקות
כ 12-15 עגבניות שרי
קופסת עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות
זיתי קלמטה
כוס מים
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית כמון
חצי כפית כרכום
צרור כוסברה קצוצה
אופן הכנה
מכינים את החלה:
1 בקערת המיקסר מניחים את הקמח מוסיפים את המלח השמרים הסוכר והמים.
2 ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק
3 מיד כשמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את השמן.
4 להמשיך ללוש כ8 דקות צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית. (להוסיף מעט מים לפי הצורך)
5 התפחה ראשונה: לעטוף את הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד ולהשאיר חור לאוויר. ולהתפיח כשעה
6 מחלקים את הבצק לחלקים שווים- 70 גרם כל אחד. (ממליץ לעבוד עם משקל.) מגלגלים כל חתיכת בצק לעיגול. ומניחים את הכדורים בצורת עיגול בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב להקפיד על מרחק של ס"מ בין הלחמניות.
7 מורחים ביצה טרופה ומצפים בסומסום.
8 מניחים את החלה להתפחה שניה כחצי שעה.
9 אופים את החלה עד שלושת רבעי אפיה בחום של 180
מכינים קציצות דגים ברוטב:
1 קוצצים את הדג לקוביות עם סכין
2 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
3 מכדררים את הקציצות ומכניסים למקרר להתייצב
4 מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית
5 מוסיפים שום פלפל חריף סלרי מערבבים היטב
6 מוסיפים לתוך השמן את הפפריקה ומטגנים אותה עד שהשמן הופך לאדום
7 מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב
8 מוסיפים לסיר את עגבניות שרי העגבניות וזיתי קלמטה
9 כשהרוטב מוכן מוסיפים את הכמון
10 מכניסים את קציצות הדגים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
מרכיבים את המנה:
1 כשקציצות הדגים מוכנות, ממלאים את מרכז החלה בקציצות והרוטב ומכניסים לתנור לסיום האפיה
התאמת יין למנה:
1 יין מראווי מושלם למנות דגים, זן ענבים מקומי, ישראלי. המינרליות שלו משתלבת מעולה עם הפיקנטיות של קציצות הדגים ואווריריות החלה