חצ'פורי גבינות ותרד של ליאור משיח
חגיגת גבינות מצרפת של סיימן! מתכון לח'צפורי – בצק ממולא בגבינות צ'דר כתום אנגלי, בושה עיזים, גבינת עיזים שמנת, מוצרלה וסנט מור – גבינת עיזים בצורת גליל ששומרת על צורתה בחימום ולא נמסה באפייה. באמת מתכון שכולו טוב! של הקונדיטורית ליאור משיח
בשיתוף עם א. סיימן סחר
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
350 גר' קמח לבן / קמח לחם
6 גר' שמרים יבשים
10 גר' סוכר לבן
1/2 כפית מלח
180 מ"ל מים
20 גר' חמאה רכה
10 גר' שמן זית
המלית:
50 גר' גבינת סנט מור
200 גר' גבינת בושה
100 גר' גבינת עזים למריחה
100 גר' מוצרלה
150 גר' צ'דר מגוררת
1 מארז עלי תרד שטופים וקצוצים
1 ביצה גדולה
5 ביצים L לאפייה
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה מעבדים את המים, הקמח, השמרים, הסוכר והמלח עד להיווצרות בצק.
2 מגבירים מעט את המהירות ליצירת גלוטן, למשך כמה דקות.
3 מוסיפים את החמאה ושמן הזית ולשים עד להטמעה.
4 מעבירים לקערה משומנת קלות לתפיחה ראשונית.
5 מכסים ומניחים ל-1 שעה.
6 מערבבים יחד את כל הגבינות, התרד והביצה האחת.
7 מחלקים את הבצק ל-5 חתיכות במשקל כ-100 גר'.
8 יוצרים מכל חתיכה עיגול ומניחים על משטח העבודה מכוסה במגבת.
9 מרדדים בעזרת מערוך כל עיגול לאליפסה יחסית דקה, וממלאים בגבינה.
10 מגלגלים את השוליים וצובטים בקצוות ליצירת מראה כמו של סירה.
11 מניחים את הסירות על מגש עם נייר אפייה, ומברישים ביצה טרופה על הבצק.
12 מחממים תנור ל-200 מעלות.
13 מתפיחים את הבצק התפחה סופית של כ-15 דקות.
14 אופים את המאפים 15 דקות עד להזהבה.
15 לאחר 15 דקות, מוציאים לרגע מהתנור, בעזרת כף, יוצרים גומחה במרכז הגבינות ושוברים לתוך כל גומחה במאפה ביצה.
16 אופים עוד כ-3 דקות ומוציאים מהתנור.
לאתר של סיימן לחצו כאן