חצ'פורי עם טוויסט פסטו של דוד גדג'

מתכון לחצ'פורי גבינות עם המון המון גבינות, טוויסט של פסטו וסלט קצוץ בצד להגשה. עם מיקסר שף החיים קלים במטבח ואין גבול למה שאפשר להכין בבית.

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח מנופה
כף שמרים יבשים
ביצה אחת מידה L
כפית מלח
שתי כפות שמן זית
כוס מים פושרים 240 מ"ל
למילוי הגבינות:
200 גרם מוצרלה מגורדת משק יעקבס
250 גרם ריקוטה משק יעקבס
150 גרם פטה כבשים משק יעקבס
100 גרם גאודה משק יעקבס מגורדת
ביצה אחת מידה L
2 טבליות פסטו של דורות
להברשה:
50 גרם חמאה מומסת
להגשה:
4 חלמונים-אם אוהבים ורוצים
לסלט קטן בצד:
1 מלפפון
1 עגבנייה
1 בצל
לרוטב: שמן זית, חומץ, מלח ופלפל
אופן הכנה
לבצק:
1 נכניס לקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, נלוש בערך 5-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2 ניצור מהבצק כדור ונניח אותו בקערה. נכסה את הקערה עם כיסוי ניילון מגומי ונניח בצד להתפחה.
לתערובת הגבינות:
1 נכניס לקערה את כל סוגי הגבינות ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת המאפה:
1 נחמם את התנור לחום טורבו 180 מעלות.
2 ניקח את הבצק, נשטח אותו ונגלגל מהצדדים כלפי פנים.
3 נניח במרכז הבצק פס של המלית ובעזרת תנועת "צביטה" נסגור את הבצק לצורת מאפה חצ'אפורי ונטביע את טבליות הפסטו.
4 נניח את המאפים על גבי נייר אפיה בתבנית התנור ונאפה במשך 35 דק' או עד שהבצק הזהיב ונראה מוכן.
5 במידה ורוצים לשלב את חלמון הביצה, 7 דקות לפני סוף האפיה מוציאים את המאפה מהתנור, מניחים במרכזו את החלמון ומכניסים ל-7 דקות.
6 שהחצ'פורי יוצא מהתנור, מורחים את שולי הבצק בעוד חמאה מומסת וממש שנייה לפני ההגשה מוסיפים קוביית חמאת ליד החלמון.
7 מגישים את החצ'פורי לצד סלט ירקות גס קטן.
להכנת הסלט:
1 קוצצים גס את הירקות ומתבלים.
לא לוותר על הביצה! חצ'פורי מושלם של דוד גדג'. צילום: ליאור אשכנזי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם