גורמה סבזי עם שעועית אדומה של אבי ביטון

אבי ביטון עם תבשיל נהדר שמגיע היישר מהמטבח הפרסי, מתוך התוכנית: "במטבח עם אמא"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

½ 1 ק”ג בשר בקר (לבישול ארוך: לחי, צוואר, כתף) – חתוך לקוביות של 4X4.
שעועית אדומה
1/2 כוס שמן קנולה
עשבי תיבול (עלים בלבד): פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע
2 בצלים גדולים
2 כרישות
רסק עגבניות פסאטה
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות מים
4 לימונים פרסיים
3 כפות רכז רימונים
מלח
כורכום
כמון
גורמה סבזי עם שעועית אדומה של אבי ביטון
גורמה סבזי עם שעועית אדומה של אבי ביטון. צלם: אייל גוטמן
אופן הכנה
1 מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהבשר כולו משנה את צבעו.
2 מוסיפים את השעועית והמים ומבשלים כשעתיים.
3 מטגנים בצל נוסף עם הכרישות.
4 מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל.
5 לאחר מספר דקות מוסיפים את עשבי התיבול.
6 ממשיכים לטגן עוד מספר דק’ ומוסיפים לסיר הבשר.
7 פורסים את הלימונים הפרסיים דק, מרחיקים גרעינים, וטוחנים בבלנדר או מעבד מזון.
8 מוסיפים את אבקת הלימון, התבלינים ורכז הרימונים ומבשלים שעה נוספת.
9 מגישים עם אורז לבן.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות