תבשיל גולאש חורפי קל להכנה של רונית תברון
מתכון של רונית תברון לתבשיל ההונגרי שכולנו אוהבים. תבשיל גולאש חם, חורפי ומנחם שמתאים לכל ימות השנה ובעיקר לחורף.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/12/11075650/6P7A4269.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 ק״ג נתח כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים גס
פלפל ירוק חתוך לקוביות
פלפל ירוק חריף חתוך גס
3 שיני שום
3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים
כף זרעי קימל
1.5 כפות פפריקה מתוקה
3 עלה דפנה
1/2 כפית שבבי צ’ילי חריף
מלח ופלפל לפי הטעם
שליש כוס שמן זית לטיגון
אופן הכנה
1 במחבת עם כף שמן זית להקפיץ בצל, שום, גזר ופלפלים.
2 בסיר גדול ועמוק עם שמן זית לסגור את נתכי הבשר.
3 לתבל בקימל, פלפל שחור, מלח, ופפריקה ושבבי צ׳ילי.
4 להוסיף את הירקות לסיר הבשר, להוסיף כ 6 כוסות מים שיכסו את הבשר לערבב היטב. להביא לרתיחה.
5 להנמיך את הלהבה , לסגור מכסה לבשל על אש נמוכה כשעתיים. לתקן תיבול במידת הצורך, להוסיף תפוחי אדמה חתוכים גס לאורך, אם הנוזלים הצטמצמו, להוסיף מים רותחים.
6 לבשל כשעה נוספת. לבדוק את הבשר אם רך. במידת הצורך לבשל כחצי שעה נוספת.
@israel_food_channel גולאש מושלם לסופש חורפי ☁️ #מתכוןקל של רונית תברון באתר ערוץ האוכל בשיתוף AEG #יאמי #מתכון #חורף
♬ Aesthetic – Tollan Kim
גולש הונגרי
2 הורי ילדי הונגריה אבא שלי חגג לפני שבוע 98 שנים ועדיין יודע לבשל . בהונגריה לא מבשלים גולש הונרי עם שמן זית אלא עם הרבה פפריקה ובלי זרעי קימל. קימל שייך למתכונים אחרים
2 הורי ילדי הונגריה אבא שלי חגג לפני שבוע 98 שנים ועדיין יודע לבשל . בהונגריה לא מבשלים גולש הונרי עם שמן זית אלא עם הרבה פפריקה ובלי זרעי קימל. קימל שייך למתכונים אחרים
יהודית קרפנר סנדובץ says: