מרק גריסים חורפי, ביתי ומנחם של עינב חקון
המרק המושלם לחורף! מתכון של עינב חקון למרק גריסים חורפי, ביתי ומנחם. מרק עשיר בריחות וטעמים.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כוס גריסי פנינה(לפי כוס מידה)
בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום קצוצים דק
2 גזרים חתוכים לקוביות
כרובית חתוכה לפרחים קטנים
2 עגבניות קלופות וקצוצות דק
3 גבעולי סלרי קצוצים
חופן כוסברה קצוצה דק
תיבול:4 כפות שמן, כף מלח,כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כף מרק עוף טבעי, כף שום גבישי.
אופן הכנה
1 מניחים את הגריסים במסננת, שוטפים היטב ומניחים לייבוש.
2 מחממים סיר עמוק עם 4 כפות שמן זית
3 מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה,מוסיפים את הגזר, הסלרי והעגבניות ומטגנים 4 דקות .
4 מוסיפים את השום, הכרובית, הגריסים והתבלינים,מערבבים יחד 2 דקות לפתיחת הטעמים.ממלאים מים עד לגובה 3/4 סיר. מכסים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעה .
5 במהלך הבישול אם צריך מוסיפים מים ומתקנים תיבול בהתאם.מוסיפים את הכוסברה ומגישים