עוף בבירה בגריל גז – מתכון בגריל עם טעם קרמלי מטריף
מתכון לעוף שלם עסיסי בבירה על גריל אמישראגז – שילוב מושלם של קרמליזציה, עסיסיות וטעמים עמוקים. מתאים לאירוח או ארוחה חגיגית בחצר.

זמן הכנה
10 דקות עבודה (השריה במקרר של לילה)
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוף שלם
2 פחיות בירה שאתם אוהבים, אנחנו בחרנו בבירה גולדסטאר
כפית זרעי כוסברה
כפית זרעי שומר
2-3 עגבניות חתוכות לרבעים
כ – 20 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן טימין טרי
אופן הכנה
1 מנקים את העוף היטב ומעבירים לקערה גדולה , מוסיפים את הבירה והתבלינים ומעבירים למקרר ושעתיים ועד לילה.
2 עשר דק׳ לפני השימוש מדליקים את הגריל על חום בינוני כדי שיצבור מעט חום (אנחנו מכוונים לסביב 180 מעלות).
3 מוציאים מהמקרר את העוף שישב לילה בבירה, לוקחים מהבלילה ומוזגים לכוס שבמרכז הסטנד של העוף (או בשמו ״כסא הכבוד״).
4 מעמידים את העוף מעל הכוס (ראו דוגמה בסרטון), ומסדרים בבסיס כסא הכבוד את שני השום והעגבניות. מעבירים לגריל, מעמידים אותו במרכז הגריל, כשהאש מתחתיו חלשה ושני המבערים בצידי הגריל על חום גבוה. סוגרים את מכסה הגריל ונותנים לעוף להגיע לטמפרטורת היעד בהתאם לרמת העשייה המועדפת עליכם (אנחנו השתמשנו במדחום של Broil King, כיוונו לסוג בשר ״עוף״ מידת עשייה Well (88 מעלות) ככה ניתן לבדוק את העוף בכמה מקומות במקביל כדי לוודא רמת עשייה מושלמת).
5 מומלץ לשמור מהבלילה של הבירה ולמרוח את העוף בנוזלים אלו במהלך הצלייה, כדי לשמור על עסיסיות העוף.
6 בהתאם לטמפרטורת העוף (עדיף להוציא כמה מעלות מתחת לטמפרטורת היעד) מוציאים, מניחים לעוף לנוח מספר דק׳,חותכים ומגישים עם מעט טימין טרי. בתאבון.
