פשטידת פסטה וירוקים של ג'יימי אוליבר

אחת המנות האהובות במטבח האמריקאי עם טוויסט טעים ובריא, מנה ירוקה של “מק אנד צ’יז”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 6 מנות:
1 כרישה אחת גדולה
3 שיני שום
400 גרם ברוקולי מאודה
40 גרם חמאה לא מלוחה
15 גרם או חצי ענף טימין
2 כפות קמח רגיל
1 ליטר חלב דל שומן
450 גרם פסטה יבשה
30 גרם גבינת פרמז’ן
150 גרם גבינת צ’דר
100 גרם תרד
50 גרם שקדים קצוצים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 180 מעלות
2 גוזמים, שוטפים וחותכים את הכרישה לאורכה ולאחר מכן לקצוץ לפרוסות דקות
3 מקלפים את שיני השום ופורסים דק יחד עם גבעולי הברוקולי. את פרחי הברוקולי שומרים להמשך
4 מעבירים את כל הירקות למחבת קדירה גדולה על אש בינונית עם החמאה
5 מפזרים מעל את הטימין ומבשלים כ- 15 דקות או עד שהירקות רכים למגע, תוך ערבוב קבוע
6 מערבבים פנימה את הקמח ואז את החלב באיטיות
7 מבשלים במשך 10 דקות או עד שמסמיך תוך כדי ערבוב קבוע
8 בינתיים מבשלים את הפסטה במחבת גדולה עם מים מומלחים רותחים למשך 5 דקות, ואז מסננים
9 מגררים את גבינת ופרמז’ן ורוב גבינת הצ’דר לרוטב ומערבבים היטב
10 מעבירים את הרוטב לבלנדר ומוסיפים את התרד וערבלו בפולסים עד לתערובת חלקה. 11. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים פנימה את הפסטה ופרחי הברוקולי
11 ניתן לזלף קצת חלב לריכוך העיסה במידת הצורך
12 מעבירים לתבנית בגודל 25 ס”מ על 35 ס”מ
13 מגררים מעל את שאר גבינת הצ’דר ומפזרים מעל את השקדים
14 אופים למשך 30 דקות, או עד שמזהיב ומבעבע יפה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות