פשטידה יוונית של רון יוחננוב

פשטידה מאטריות ביצים וגבינות של רון יוחננוב מתוך יוחננוב'ס לשבועות

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילה איטריות ביצים
4 ביצים
1 גביע גבינת שמנת
300 גרם תערובת גבינות
100 גרם גבינת פרמזן
מלח ופלפל שחור
טימין
1 סלסלת עגבניות שרי תמר חצויות
3 שיני שום
1 חופן זיתי קלמטה מגולענים חתוכים
2 כפות שמן זית לטיגון
100 גרם פירורי לחם (חצי כוס)
אופן הכנה
1 מבשלים את האיטריות במי מלח רותחים דקה פחות מהוראות היצרן.
2 מסננים, מחזירים לסיר ומערבבים עם מעט שמן זית.
3 פורסים שיני שום ועגבניות שרי, ומטגנים מעט על גבי מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים טימין.
4 שוברים 4 ביצים לתוך קערה בינונית, מוסיפים גבינת שמנת, פרמזן, זיתים, את העגבניות המטוגנות ומיקס של תערובת גבינות. מערבבים.
5 גוזרים בעזרת מספרים האטריות כדי לערבב אותם ביתר קלות.
6 מוסיפים לסיר האוריות את התערובת
7 מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ו8. מפזרים פירורי לחם ופרמזן על גבי נייר האפיה
8 משטחים את תערבות האיטריות והגיבנות על גבי שכבת פירורי הלחם והפרמזן.
9 מוסיפים מעל האטריות עוד שכבה של פירורי לחם ופרמזן
10 אופים את הפשטידה על 180 מעלות 45 דקות או עד הזהבה.
צילום: נמרוד סונדרס

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות