פשטידה יוונית – תרד וגבינות קלה להכנה

מתכון לפשטידת גבינות ותרד, אפשר גם להכין בצורת בראוניז ולנשנש כשבא משהו מלוח

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כפיות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
300 גרם תרד שטוף היטב וקצוץ גס
2 כפות שמיר קצוץ
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1כפית מלח
1 כוס חלב
2 ביצים טרופות קלות
1/4 כוס חמאה מומסת (או שמן זית)
100 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם פטה מפוררת
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנה
לתבנית 26X20
1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית
2 במחבת גדולה ועמוקה מחממים 1 כפית שמן על בינונית
3 מבשלים את הבצל עד שמתרכך
4 מוסיפים חצי מכמות התרד ומקפיצים עד שרובו נהיה רטוב וגמיש
5 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
6 מוציאים למסננת לניקוז ומייבשים בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי נוזלים
7 מוסיפים את השמן הנותר למחבת וחוזרים על התהליך עם התרד הנותר
8 בקערה גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח
9 מוסיפים את החלב, הביצים, החמאה ומערבבים
10 לבסוף מקפלים פנימה את תערובת התרד, שמיר, מוצרלה ופטה עד לאיחוד
11 מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה פרמזן מגורר ואופים במשך 40-45 דקות או עד שהחלק העליון מקבל חום זהוב
12 מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר 15 דקות לפני החיתוך

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      הקפאה של הפשטידה

       האם ניתן להקפיא את הפשטידה…..
      לפני אפיה…?
      אחרי אפיה ?

       האם ניתן להקפיא את הפשטידה..... לפני אפיה...? אחרי אפיה ?
      דבורה says:
      • המתכון הספציפי הזה לא ניתן להקפיא

        המתכון הספציפי הזה לא ניתן להקפיא
        rotem says:
    • 1

      שאלה

       האם ניתן להשתמש בתרד קפוא? ואם כן באותה כמות?

       האם ניתן להשתמש בתרד קפוא? ואם כן באותה כמות?
      רומי says:
      • כן, אבל רצוי להפשיר ולנקז מנוזלים

        כן, אבל רצוי להפשיר ולנקז מנוזלים
        adi says: