פשטידה יוונית – תרד וגבינות קלה להכנה
מתכון לפשטידת גבינות ותרד, אפשר גם להכין בצורת בראוניז ולנשנש כשבא משהו מלוח
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/05/01084311/AdobeStock_171915104.jpg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כפיות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
300 גרם תרד שטוף היטב וקצוץ גס
2 כפות שמיר קצוץ
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1כפית מלח
1 כוס חלב
2 ביצים טרופות קלות
1/4 כוס חמאה מומסת (או שמן זית)
100 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם פטה מפוררת
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
אופן הכנה
לתבנית 26X20
1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית
2 במחבת גדולה ועמוקה מחממים 1 כפית שמן על בינונית
3 מבשלים את הבצל עד שמתרכך
4 מוסיפים חצי מכמות התרד ומקפיצים עד שרובו נהיה רטוב וגמיש
5 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
6 מוציאים למסננת לניקוז ומייבשים בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי נוזלים
7 מוסיפים את השמן הנותר למחבת וחוזרים על התהליך עם התרד הנותר
8 בקערה גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח
9 מוסיפים את החלב, הביצים, החמאה ומערבבים
10 לבסוף מקפלים פנימה את תערובת התרד, שמיר, מוצרלה ופטה עד לאיחוד
11 מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה פרמזן מגורר ואופים במשך 40-45 דקות או עד שהחלק העליון מקבל חום זהוב
12 מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר 15 דקות לפני החיתוך
הקפאה של הפשטידה
האם ניתן להקפיא את הפשטידה…..
לפני אפיה…?
אחרי אפיה ?
האם ניתן להקפיא את הפשטידה..... לפני אפיה...? אחרי אפיה ?
דבורה says:
המתכון הספציפי הזה לא ניתן להקפיא
המתכון הספציפי הזה לא ניתן להקפיא
rotem says:
שאלה
האם ניתן להשתמש בתרד קפוא? ואם כן באותה כמות?
האם ניתן להשתמש בתרד קפוא? ואם כן באותה כמות?
רומי says:
כן, אבל רצוי להפשיר ולנקז מנוזלים
כן, אבל רצוי להפשיר ולנקז מנוזלים
adi says: