נפלאות החיידקים הטובים: זו הסיבה שאתם חייבים להכניס את היוגורט היווני לתפריט היומי שלכם
היוגורט היווני, כמו מוצרי יוגורט אחרים, מכיל מגוון חיידקים טובים היעילים למערכת העיכול שלנו, מחזקים את המערכת החיסונית – ולא רק. הנה כמה סיבות טובות לצרוך יוגורט יווני, חוץ מטעמו הנהדר כמובן
הכתבה בשיתוף וילי פוד ויורו מחלבות אירופה
בתרבויות שונות נהוג לצרוך יוגורט חמצמץ על בסיס יומי באמונה שהוא מביא לאריכות ימים. עובדתית, זה לא רחוק משם. היוגורט היווני, כמו הרגיל, מיוצר בתנאים מבוקרים על ידי תסיסת חלב עם תרבית חיידקים חיה – המסייעת לאיזון החיידקים הידידותיים במעי ומביאה לחיזוק המערכת החיסונית. החיידקים הטובים הם שמעניקים ליוגורט את המרקם, הטעם, הריח והצבע שלו.
הכירו את החיידקים הטובים שביוגורט: סטרפטקוקוס תרמופילוס ולקטובצילוס בולגריקוס, שניים שעובדים יחד בתהליך ההחמצה של היוגורט ומפרישים ליפופוליסכרידים המביאים למרקם האופייני שלו. כחלק מתהליך המטבוליזם שלהם, החיידקים צורכים את סוכר החלב לקטוז ומפרישים חומצה לקטית, מה שמביא להפחתת כמות הלקטוז במוצר ולשינוי טעמו של החלב המתקתק לחמצמץ.
תפקידם של החיידקים הטובים
ישנם מספר גורמים הפוגעים באוכלוסיית החיידקים הידידותיים בגוף ומפרים את האיזון האקולוגי שלהם במעי, כגון צריכת אנטיביוטיקה ותרופות שונות, לחצים נפשיים, שינויים הורמונליים והתזונה המערבית אליה הורגלנו. לכן, יועצי בריאות רבים ממליצים לעודד גדילה של חיידקים ידידותיים על פני המזיקים – ושמירה על האיזון ביניהם.
רוב החיידקים במערכת העיכול שלנו ידידותיים, אך חלקם גם מזיקים. החיידקים הידידותיים מגנים עלינו מפניהם ומפני וירוסים ופטריות, מסייעים לפירוק ועיכול המזון – ומייצרים ויטמינים חיוניים וחומצות שומן המזינות את תאי המעי הגס. תהליך התסיסה בו מוסיפים חיידקים טובים ליוגורט היווני מעניק לו תכונות פרוביוטיות המביאות לשמירה על תפקוד מערכת העיכול וחיזוק המערכת החיסונית.
צריכת יוגורט על בסיס קבוע מעניקה לנו חיידקים טובים המשפרים את האיזון המיקרוביאלי במעי. כלומר, הצריכה מעודדת צמיחה ופעילות של חיידקים ידידותיים שכבר נמצאים במערכת העיכול שלנו, מביאה לאיזון הרכב החיידקים ולשיקום פעולת המעיים. החיידקים הידידותיים מורידים את הסיכון לדלקות והפרעות עיכול, מסייעים במצבים של בעיות במערכת העיכול כגון שלשולים, עצירות, נפיחות וגזים – ומפחיתים התקפים במחלות מעיים דלקתיות כמו קרוהן וקוליטיס.
כפי שציינו, מומלץ לצרוך יוגורט בעת הטיפול באנטיביוטיקה, מאחר שזו פוגעת לא רק בחיידקים המזיקים – אלא גם בחיידקים הטובים המאכלסים את המעי. היוגורט למעשה מסייע בחידוש האוכלוסייה שנפגעה.
החיידקים הטובים מחזקים גם את המערכת החיסונית שלנו, מסייעים בהגברת קצב חילוף החומרים בגוף, במניעת אלרגיות ובטיפול בפטרייה בנרתיק אצל נשים.
פתרון ראוי לרגישים ללקטוז
החיידקים הטובים שביוגורט היווני צורכים את מרבית הלקטוז מהחלב בתהליך התסיסה. אנשים רבים נמנעים בדרך כלל מצריכת מוצרי מזון העשירים בלקטוז מאחר שאלה מביאים לנפיחות ושלשולים. לכן, התכולה הנמוכה של הלקטוז ביוגורט היווני מאפשרת לרגישים ללקטוז לצרוך מוצר חלב זה העשיר בסידן וויטמינים מבלי לחשוש מההשלכות.
היוגורט היווני של דלתא מכיל מגוון חיידקים ידידותיים המסייעים לבריאותנו, כשגם הוא מגיע בגרסה נטולת לקטוז. תוכלו למצוא אותו במגוון אחוזי שומן (מ-0 ועד 10 אחוזים) ובמגוון טעמים (קוקוס, אגסים, אוכמניות, אננס, אפרסק, פצפוצי שוקולד ושלושה שאהובים עלינו במיוחד – קרמל מלוח, דובדבן ושקדים ולימון ומרנג). היוגורט היווני מכיל גם רמות גבוהות יותר של חלבון המסייע לגדילה של השרירים, חיזוק הלב והגברת תחושת השובע – והוא מהווה גם מקור נהדר למינרלים חשובים כמו יוד, ויטמין B12 ומגנזיום.
כל מידע רפואי המופיע בכתבה זו הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול.