גרנולה בר עם זרעי צ’יה וחמוציות בציפוי יוגורט של מיקי שמו
חטיף אנרגיה מושקע עם נגיעות חמצמצות רעננות מצופים ביוגורט שגם מוסיף קרמיות מתוך “אין כמו בבית”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לגרנולה בר:
220 גרם שיבולת שועל שלמה
65 גרם אורז חום תפוח (מלא)
100 100 גרם סוכר
1 1 קליפת לימון מגוררת
140 גרם קוקוס טחון
15 גרם קורנפלקס רגיל לא ממותק
10 גרם זרעי צ’יה
1/4 כפית מלח
120 120 גרם טחינה גולמית
180 גרם דבש
200 גרם חמוציות מיובשות ללא סוכר
לציפוי
130 גרם יוגורט
0.5 כף דבש
1 קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפיות שמן קוקוס
קישוט
אוכמניות טריות/ חמוציות טריות
250 שקדים פרוסים
5 קוקוס
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 שמים בתבנית שיבולת שועל וקולים 6 דקות. מערבבים מעט וקולים עוד 6 דקות. מצננים.
3 מחממים דבש במיקרוגל 30-60 שניות עד שהוא הופך לנוזלי.
4 שמים בקערה גדולה את הדבש החם, את שיבולת השועל ואת שאר החומרים לגרנולה בר ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם דביק ומעט פירורי.
5 מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 22X33 מרופדת בנייר אפיה, מרססים קלות בספריי שמן קנולה משטחים ומהדקים אותה היטב (הכי נוח – בעזרת כוס). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
6 מחלצים את משטח הגרנולה מהתבנית ובעזרת סכין חדה חותכים לכ-20 מלבנים.
7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את כל החומרים לציפוי לתערובת אחידה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות. התערובת לא ממש תתקשה וזה בסדר.
8 מזלפים את הציפוי על מלבני הגרנולה בעזרת כף ומפזרים את הקישוט הרלוונטי במידה ומשתמשים בו. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.