גרנולה בר עם זרעי צ’יה וחמוציות בציפוי יוגורט של מיקי שמו

חטיף אנרגיה מושקע עם נגיעות חמצמצות רעננות מצופים ביוגורט שגם מוסיף קרמיות מתוך “אין כמו בבית”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לגרנולה בר:
220 גרם שיבולת שועל שלמה
65 גרם אורז חום תפוח (מלא)
100 100 גרם סוכר
1 1 קליפת לימון מגוררת
140 גרם קוקוס טחון
15 גרם קורנפלקס רגיל לא ממותק
10 גרם זרעי צ’יה
1/4 כפית מלח
120 120 גרם טחינה גולמית
180 גרם דבש
200 גרם חמוציות מיובשות ללא סוכר
לציפוי
130 גרם יוגורט
0.5 כף דבש
1 קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפיות שמן קוקוס
קישוט
אוכמניות טריות/ חמוציות טריות
250 שקדים פרוסים
5 קוקוס
גרנולה בר עם זרעי צ’יה של מיקי שמו
צלמת- נופר בוגנים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 שמים בתבנית שיבולת שועל וקולים 6 דקות. מערבבים מעט וקולים עוד 6 דקות. מצננים.
3 מחממים דבש במיקרוגל 30-60 שניות עד שהוא הופך לנוזלי.
4 שמים בקערה גדולה את הדבש החם, את שיבולת השועל ואת שאר החומרים לגרנולה בר ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם דביק ומעט פירורי.
5 מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 22X33 מרופדת בנייר אפיה, מרססים קלות בספריי שמן קנולה משטחים ומהדקים אותה היטב (הכי נוח – בעזרת כוס). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
6 מחלצים את משטח הגרנולה מהתבנית ובעזרת סכין חדה חותכים לכ-20 מלבנים.
7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את כל החומרים לציפוי לתערובת אחידה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות. התערובת לא ממש תתקשה וזה בסדר.
8 מזלפים את הציפוי על מלבני הגרנולה בעזרת כף ומפזרים את הקישוט הרלוונטי במידה ומשתמשים בו. שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: