עוגת מוס של סבתא עם גבינת מסקרפונה של מיקי שמו

עוגת מוס עשירה בגבינה ,קראנצ'ית ופירותית מתוך "אין כמו בבית" (ספיישל סבתות) 

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לטרייפל בקוטר 18 ס”מ ובנפח ½ 1 ליטר
למוס גבינה:
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 15%
250 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם שוקולד לבן
חצי חבילה אינסטנט פודינג
750 מ”ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
240 מ״ל חלב (כוס חלב)
לפירות:
2-3 תפוחי פינק ליידי חתוכים לקוביות בגודל ½ 1 ס”מ
מיץ מליים אחד או חצי לימון
לשטרוייזל מוזלי:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
50 גרם (1/2 כוס) תערובת גרעינים (גרעיני חמניה, דלעת, פשתן ועוד)
50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
50 גרם ( 1/2 כוס פחות 1 כף) קמח לבן
ממרח מרבה חלק
אופן הכנה
1 ממיסים שוקולד לבן בבן מרי (לא במיקרוגל כדי שלא יישרף).
2 מחממים שמנת מתוקה 15% עד ל”חום שפתיים” ומערבבים יחד עם השוקולד המומס עד לאחידות.
3 מקציפים שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת השוקולד.
4 מכינים את השטרוייזל: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5 שמים בקערת מעבד מזון חמאה, סוכר דמררה, אבקת שקדים וקמח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים גרעינים ומעבדים מעט עד שהם נטמעים בפירורים. מעבירים לתבנית
6 אופים 20 דקות עד להזהבה ומצננים.
7 סמוך להגשה, מערבבים בקערה תפוחים ומיץ ליים ומסדרים מעל המוס, מחממים מעט את הממרח, מפזרים מעל את פירורי השטרוייזל ובעזרת כף מוזגים מעט ממרח מרבה ומגישים.
8 אפשר לשמור את המוס במקרר עד 3 ימים ולפני ההגשה להוסיף את התפוחים ואת שטרויזל ממש לפני ההגשה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: