גוזלמה של אבי ביטון – מאפה טורקי פריך וטעים

מתכון של אבי ביטון למאפה בצק יוגורט בסגנון טורקי שאפשר לקחת לפיקניק ולפנק את האורחים. מתוך התוכנית: "מתכון לשנה טובה"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 כוס של קמח קמח רימצ’ינטה
1 גביע יוגורט
1 כוס קמח פיצה
שמן זית לטיגון
למילוי:
2 כפות גבינה מלוחה
2 כפות גבינת פטה
3 כפות גבינה צפתית
למטבל:
1 כף ממרח שומשום עם סילאן
1 כף שמן זית
1/2 גביע יוגורט
קורט מלח
1 כף מים
1 צרור נענע
ירקות להגשה
אופן הכנה
1 מכינים את הקמח: מערבבים את קמח הרימיצ’ינטה והיוגורט בקערה בעזרת הידיים.
2 מקמחים משטח עבודה עם קמח פיצה ומערבבים יחד עם הבצק יוגורט.
3 מרדדים דק את הבצק בעזרת הידיים
4 מערבבים בקערה את הגבינות יחד – לתערובת פירורית.
5 מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים.
6 ממלאים את תערובת הגבינה בעיגולי הבצק.
7 עוטפים את הגיבנה ומהדקים היטב בקצוות על מנת שהגבינה לא “תברח” החוצה בטיגון.
8 מחממים מחבת עם שמן זית.
9 מטגנים את הגוזלמה משני הצדדים למשל מספר דקות.
10 מכינים מטבל לגוזלמה: טוחנים בעזרת בלנדר מוט את כל המרכיבים.
11 מגישים לצד ירקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות