גונדי עם אורז פרסי

תבשיל פרסי של קציצות בשר ברוטב עם ירקות שמגישים עם אורז לבן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות:
250 גרם עוף טחון
250 גרם בשר טחון
½ כוס אורז שטוף
1 בצל קצוץ או מגורד בפומפייה
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 כף שמן רגיל
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
לרוטב:
2-3 כפות שמן קנולה, לטיגון
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קלופות
3 גזרים גדולים, נקיים ופרוסים לעיגולים
3 עלי סלרי, שטופים וקצוצים
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פלפל שחור
1 כף גדושה מלח
2-3 יח' לימון פרסי שחור
אופן הכנה
1 לקציצות: מערבבים את כל החומרים בקערה בינונית עד לקבלת תערובת יציבה למדי. מניחים בצד להתייצבות הטעמים
2 לרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל עם השום עד להזהבה. מכבים את האש
3 יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים (בגודל כדור פינג פונג) ומניחים בסיר, על הבצל המטוגן. מפזרים מעל את הגזר והסלרי
4 מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הקציצות, מביאים לרתיחה ומתבלים בכל התבלינים
5 מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה, עד שנגמרים המים. במהלך הבישול טועמים ומתקנים תיבול
6 מגישים לצד אורז לבן פרסי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות