טארט גולד בול של מיקי שמו ואור שפיץ

מתכון של מיקי שמו ואור שפיץ לעוגת טארט חגיגית, מרשימה וטעימה. טארט מטריף עם שכבת באונטי וגאנש שוקולד וקוקוס. עם תוספת מפתיעה מעל של כדורים מצופים באבקת זהב.

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית (תחתית):
150 גרם (1 כוס) שקדים טבעיים
60 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז
250 גרם (כ-12 יחידות) תמר מג'הול מגולען
20 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
20 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
2 כפות סירופ מייפל
לשכבת באונטי:
300 מ"ל (1/2 1 כוסות פחות 2 כפות) חלב קוקוס
150מ"ל (1/2 כוס) סירופ מייפל טהור
30 גרם (3 כפות) שמן קוקוס
300 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון
20 גרם (2 כפות) אבקת אגוזי לוז ללא קליפה
לציפוי גאנש:
150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) קרם קוקוס
150 גרם שוקולד מריר 70%
3 כפות ליקר קוואנטרו
אופן הכנה
לתחתית:
1 מחממים תנור ל-170 : במעבד מזון טוחנים את האגוזים והשקדים, מוסיפים את התמרים ומערבבים שוב. ומשמנים היטב את התבנית.
2 מוסיפים את שמן הקוקוס יחד עם המייפל ואבקת הקקאו ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מרפדים את תבנית הטארט בניילון נצמד כולל את הדפנות, ומעבירים את התערובת לתבנית.
4 מרפדים את התבנית בתערובת ומהדקים היטב. מעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות.
לציפוי גאנש:
1 בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את חלב הקוקוס ומביאים לסף רתיחה תוך כדי ערבוב תמידי.
2 מסירים מהאש ושופכים על גבי השוקולד המריר. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת גאנש חלק ואחיד.
3 מכסים את הקערה בניילון ושומרים על השיש עד לשימוש (רצוי לבלנדר עם מיקסר מוט/בלנדר מוט כדי לקבל אמולסיה טובה, תערובת חלקה והומוגנית).
לשכבת המלית:
1 בסיר קטן מחממים את קרם קוקוס, סירופ מייפל ושמן קוקוס (לא מרתיחים, רק מחממים).
2 מסירים מהאש ומוסיפים לסיר את שבבי הקוקוס הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוציאים 1/2 כוס משכבת המלית (לצורך הקישוט של הטארט).
4 מוציאים את התחתית מהמקפיא ומעבירים את שכבת המלית לתוך הטארט. מהדקים היטב את התערובת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה נוספת.
5 לוקחים את התערובת מה-1/2 כוס ומוסיפים לה את אבקת אגוזי לוז שנשארה.
6 מערבבים עד לאחידות ויוצרים ממנה כדורים (בגדלים שתבחרו). מעבירים אותם לקופסא סגורה ומכניסים למקרר עד להגשה.
להרכבה:
1 מוציאים את הטארט מהמקפיא, מחממים מעט את ציפוי (גנאש) השוקולד (אפשר במיקרוגל).
2 מוציאים את הטארט מהתבנית, מוזגים את הגנאש על גבי הטארט, מקשטים בכדורים המצופים באבקת זהב ומגישים. (טיפ: מערבבים ליקר קוואנטרו באבקת זהב וטובלים את כדורי הקוקוס המצופים).
3 אבקת אגוזי לוז ללא קליפה מעצימה את טעם הקינוח לאור הדומיננטיות שלהם, ניתן להמיר באבקת שקדים ללא קליפה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם