סופגניות ללא גלוטן

מתכון מושלם לסופגניות שגם הצליאקים יוכלו ליהנות מסופגניות שוות!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3.5 כוסות קמח ללא גלוטן
כף וחצי שמרים יבשים
כפית מלח
שליש כוס סוכר
שלושת רבעי כוס מים פושרים
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית גדושה אבקת אפייה
3 ביצים
כפית תמצית וניל
1.5 ליטר שמן לטיגון
5 כפות אבקת סוכר.
למילוי:
ריבה תות / ריבת חלב / ממרח אגוזי לוז
אופן הכנה
1 להמיס את החמאה במשך כדקה במיקרו (תלוי בעוצמת המיקרוגל שלכם) ולהניח לה להצטנן מעט. אפשר גם להמיר את החמאה במתכון למחמאה המותאמת לאפיה למי שרוצה לשמור על מתכון פרווה
2 מכניסים אל קערת המיקסר (וכן, אפשר גם בלישה ידנית לחובבי הז׳אנר ופעולת היד האחורית) את הקמח, השמרים, והרחק מהם בתוך הקערה, גם את הסוכר ובעזרת וו גיטרה, נערבב אותם יחדיו במשך כחצי דקה עד שיתערבבו זה בזה
3 מוסיפים את המים הפושרים (או החלב), הביצים, תמצית הוניל והחמאה המומסת ולעבד את הבצק עיבוד קצר יחסית. שימו לב שאתם תקבלו בצק דביק יחסית ואחיד בתוך כדקה עד שתי דקות. אין טעם ללוש מעבר לכך את הבצק עצמו במיקסר או ידנית ובלבד שכל המרכיבים הוטמעו זה בזה והבצק שקיבלתם חלק ואחיד
4 יש לחלק את הבצק החלק, האחיד והמעט דביק, חלקו ל-12 חלקים שווים (ממוצע של כ-80 גרם ליחידה) וכל יחידת בצק, כדררו לכדי כדור עגול, יפה וחלק ככל הניתן
5 לחתוך נייר אפיה ל-12 מרובעים. הניחו את ריבועי נייר האפיה על גבי מגש אפיה או כל מגש אחר. כסו את כדורי הבצק העגולים במגבת והניחו במקום חמים ונעים להתפחה בת שעה
6 כשהבצק תופח, העבירו את הריבה או המילוי שבחרתם לסופגניה אל שקית זילוף וצנתר בעל קוטר קטן יחסית שיהיה קל ונח למילוי הסופגניות
7 למלא סיר בינוני או סוטאז׳ רחב ועמוק בשמן לטיגון. לקראת תום ההתפחה ואחרי שהסופגניות הכפילו את נפחן, יש להתחיל בפעולת חימום שמן הטיגון
8 בעזרת היד או כף טיגון, נעביר סופגניה לטיגון כשהצד שהיה עליון בזמן ההתפחה, יהיה התחתון בזמן הטיגון. אם נייר האפיה לא נפרד מהבצק – אל דאגה, הוא יפרד ממנו לבד בהמשך ואתם פשוט תצטרכו לשלוף אותו עם מלקחיים משמן הטיגון, זה קורה לבד ובקלות רבה. העבירו את שאר הסופגניות באותו האופן לשמן הטיגון והמתינו כ-2 עד 2 וחצי דקות עד שתראו שהחלק התחתון של הסופגניה קיבל צבע זהוב
9 הקפידו לא לטגן יתר על המידה את הסופגניות דבר שעלול לגרום למרקם חיצוני מעט נוקשה אם כי עדיין טעים מאד, רך ואכיל. מה שחשוב כמובן הוא להמתין 2 דקות בכל צד לפחות כך שנוודא שהחלק הפנימי של הסופגניה טוגן כראוי והוא אינו בצקי
10 הוציאו את הסופגניות לאחר הטיגון משני הצדדים אל צלחת שעליה הנחתם מבעוד מועד נייר סופג עבור טיפות השמן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות