עוגת שוקולד ללא גלוטן של אבי ביטון

אבי ביטון עם מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח במרקם פאדג’י מפנק מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

200 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם חמאה
60 גרם אבקת קקאו
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר
לקישוט – אבקת קקאו / אבקת סוכר / גאנש שוקולד
עוגת שוקולד ללא גלוטן של אבי ביטון
עוגת שוקולד ללא גלוטן של אבי ביטון | צלם- אייל גוטמן, סטיילינג- קרן ברק
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 משמנים תבנית, בקוטר 24, במעט חמאה ומרפדים את תחתית בעיגול נייר אפייה.
3 ממיסים יחד, שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב.
4 מקציפים את החלבונים, עם חצי מכמות הסוכר, לקצף יציב אך לא נוקשה ומעבירים לקערה חדשה.
5 מקציפים חלמונים עם יתרת הסוכר למרקם אוורירי.
6 מוסיפים לתערובת השוקולד המומס, קקאו ואת תערובת החלמונים ומערבבים.
7 מוסיפים לתערובת שליש מקצף החלבונים ומערבבים פנימה בתנועת קיפול.
8 יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות.
9 מוציאים את העוגה לאחר שפני השטח מתייצבים וסכין שמכניסים למרכז העוגה יוצא טיפה לח.
10 מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר עד שהיא יציבה למגע.
11 מקשטים מעל במעט גאנש שוקולד (שוקולד מומס יחד עם שמנת מתוקה).

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: