לחם ללא גלוטן בסמארט ליד של נינג׳ה
לחם ביתי ומושלם ללא גלוטן בזכות תוכנית אפייה בשילוב אדים תוכלו להכין לחם ללא גלוטן, טרי וטעים, בקלות ובמהירות, בלי להתפשר על הטעם ובלי חומרים משמרים
קרדיטים: Studio Edge
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גר׳ קמח ללא גלוטן (מומלץ שיהיה 100 ג׳ נוספים למקרה הצורך)
20 ג׳ שמרים יבשים
כף סילאן
500 מ״ל מים
כפית מלח
30 מ״ל שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את המים, המלח, הסילאן והשמרים ונותנים לשמרים לעבוד כ- 10 דק׳ (עד שיווצר מעיין קצצף). מוסיפים את הקמח ללא הגלוטן בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת מעט גושית (אם זה דליל מדי מומלץ להוסיף מעט קמח ולא יותר מה- 100 גר׳ הנוספים). בשלב הזה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק. מניחים בקערת ההפתחה של הסמארטליד, מדליקים את הסמארטליד ומכוונים למצב התפה, בטמפרטורה של 35 מעלות למשך שעה.
2 בתום השעה, מוציאים את קערת ההפתחה, מוסיפים 250 מ״ל מים, מחזירים את הקערה, סוגרים את המכסה, מעבירים את הסליידר לאמצע, מכוונים לתוכנית אפייה בשילוב אדים, ומפעילים ל- 20-25 דק׳ (תלוי כמה קריספי בא לכם שהלחם יהיה).
3 המכשיר יחל בפעולת האידוי, ולאחר מכן תחל פעולת האפייה ורק בשלב הזה תחל הספירה לאחור של 20 הדק׳. בתום האפייה המכשיר יצפצף, מוציאים, ואפשר לאכול מיד כשיוצא, כשהלחם חם וטרי, אך כמו כל לחם אפשר לחכות שיתקרר ולאכול בהמשך. בתאבון.




