גלילות חציל במילוי גבינות עיזים ברוטב עגבניות – מתכון חגיגי לשבועות שמרשים בקלות
המתכון המושלם לגלילות חציל במילוי גבינות עיזים ברוטב עגבניות – מתכון חגיגי לשבועות שמרשים בקלות – שף דוד גדג' מגיש מתכון פשוט להכנה ומרשים לאירוח או לארוחת שבועות או ארוחה חלבית.
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שני חצילים
מעט שמן זית לשימון החצילים
כף מלח גס להמלחת החצילים
לרוטב העגבניות:
200 גרם יוגורט יווני משק יעקבס
שלוש כפות שמן זית
פרוסות מארבע שיני שום
2 קוביות תיבול איטלקי של דורות
קילוגרם אחד עגבניות שרי
כף סוכר
כף אורגנו יבש
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
למילויי החצילים:
100 גרם לאבנה עיזים משק יעקבס
200 גרם פטה עיזים משק יעקבס
200 גרם מוצרלה מגורדת משק יעקבס
לקישוט וטעם: 7-8 עלי בזיליקום טריים.
1 זוקיני
אופן הכנה
לחצילים:
1 נפרוס את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ כך שנקבל 11-12 פרוסות יפות
2 נייבש את פרוסות החציל על גבי רב מגבת ג'מבו
3 נסדר את החציל על נייר אפיה בתבנית
4 נשמן משני הצדדים ונמליח מעט במלח גס
5 נכניס לתנור טורבו על 180 מעלות ל-25 דקות או עד להשחמה של החצילים
למילוי:
1 את הזוקיני נקצוץ באמצעות המוט בלנדר ולאחר מכן נסחוט אותו עם שקית בד לבישול
2 לאחר שסחטנו את הזוקיני נעביר אותו לקערה
3 נוסיף לקערה את הגבינות: לאבנה עיזים,פטה עיזים ומוצרלה מגורדת
4 נערבב את הכול ביחד
לרוטב:
1 נכין את הרוטב במחבת או סיר סוטאז' שמתאימים לכניסה לתנור. נזהיב פרוסות מארבע שיני שום עם שלוש כפות שמן זית ונוסיף את עגבניות השרי עם כף סוכר לבן לאיזון ונכסה
2 נבשל בערך 15 דקות עד שהעגבניות מוציאות את הנוזלים שלהן, נוסיף את האורגנו, מלח ופלפל ונערבב קלות
3 מעבירים את תוכן המחבת לכלי. מוסיפים את היוגורט היווני. טוחנים עד קבלת רוטב רוזה ומחזירים למחבת
סידור החצילים:
1 נוציא את פרוסות החציל מהתנור ונסדר אותן על משטח עבודה
2 נשים מעל החצילים את המילוי שהכנו ונגלגל את החצילים לגלילות
3 נכניס את גלילות החציל לתוך המחבת/סיר עם הרוטב שלנו ונשקשק מעט כדי שכל גלילה תתפוס את מקומה הטבעי בסיר
4 אין צורך להרטיב (להשקות) את הגלילות מלמעלה ברוטב שמתחתיהן
5 נכניס לתנור טורבו על 180 מעלות ל25 דקות או עד להשחמה יפה
6 אפשר גם לצלות בפונקציית גריל ואם משגיחים על זה ועומדים ליד התנור מתקבל צבע מושלם
7 לפני ההגשה לפזר כמה עלי בזיליקום טריים לנראות וטעם אלוהי
