עוגת ג'ינג'ר ברד עם ריבת שזיפים, תותים טריים ופטל
העוגה המפורסמת של הפולנים בחג המולד. עוגה עשירה בתבלינים, ריחות וטעמים. עוגת ג'ינג'ר עם ריבת שזיפים, פרוסות של תותים ופטל בתוספת רוטב פירותי. תענוג!
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
120 גרם קמח שיפון
120 גרם קמח לבן
2 ביצים
60 גרם חלב
36 גרם שמנת
180 גרם דבש
120 גרם חמאה
4 גרם אבקת סודה לשתיה
4 גרם אבקת אפיה
80 גרם שקדים קצוצים
12 גרם תערובת תבלינים לג'ינג'רברד
לתבלין ג'ינג'ר ברד:
40 גרם קינמון
15 גרם אבקת ג'ינג'ר טחון
10 גרם אגוז מוסקט
10 גרם ציפורן
10 גרם הל
5 גרם אניס
5 גרם גרגרי כוסברה
5 גרם פלפל אנגלי
לרוטב פירותי
2 כפות דבש
מיץ מתפוז שלם
אופן הכנה
1 אל הקערה שופכים את המרכיבים היבשים: הקמח, קמח שיפון, אבקת אפיה, סודה לשתייה, מלח ואת התבלין ג'ינג'ר ומערבבים הכל ביחד.
2 בקערה נפרדת מוספים את המרכיבים הרטובים: החלב, השמנת והדבש. ממיסים את החמאה ומוספים גם כן לקערה. מוסיפים את הביצים ומערבבים את הכל ביחד.
3 מוסיפים את השקדים הקצוצים ומערבבים.
4 מוסיפים את קערת הרטובים אל קערת היבשים ומערבבים את הכל ביחד היטב.
5 משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק ושופכים לתוכה את הבלילה. מכניסים לתנור ל 170 מעלות למשך 50 דקות
6 לאחר שהעוגה מוכנה, מוצאים מהתנור ומצננים אותה לכמה דקות. פורסים את העוגה לפרוסות עבות.
7 על הפרוסות שחתכנו מורחים ריבת שזיפים.
8 פורסים את התותים והפטל לפרוסות ומניחים מעל ריבת השזיפים.
9 לרוטב: סוחטים את התפוז ושופכים את המיץ לקערה. אל הקערה מוסיפים את הדבש ומערבבים.
10 את הרוטב שהכנו בוזקים מעל פרוסות העוגה ומוסיפים מעל גם שקדים קצוצים.
לתבלין גינג'ר:
1 • צריך לטחון הכל ביחד ולהשתמש רק ב 12 גרם עבור המתכון. את היתר ניתן לשמור בקופסה אטומה.