קובי אריאלי מכין מתכון לגפילטע פיש- מהדורה מיוחדת לפסח (לא שרויה)

קובי אריאלי עם מדריך צעד אחר צעד, להכנת גפילטע פיש לפסח! ויש גם מתכון לחזרת (כי חייבים!)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל – 10- 8 מנות
חצי קילו קרפיון טחון
4 – 3 פרוסות קרפיון
ראש קרפיון
אדרות ועצמות
2 כפות שקדים טחונים
1 ביצה
3 בצלים
2 גזרים
1 סלק קטן
מלח
פלפל
סוכר
המרכיבים לחזרת (חריין)
500 גרם סלק טרי
200 גרם שורש חזרת
מיץ מלימון אחד
3 כפיות סוכר
2 כפות חומץ
אופן הכנה
מכינים את תערובת הדג
1 טוחנים בצל אחד לתוך הדג הטחון, מוסיפים את הביצה, השקדים הטחונים, חצי כף סוכר, מלח פלפל.
מכינים את הרוטב
1 בתוך סיר מניחים 2 בצלים גדולים פרוסים, 1-2 גזרים פרוסים, 1 סלק קטן או חצי פרוס ומכסים במים. אפשר להוסיף גם תפו”א פרוס.
2 מוסיפים כף מלח גס ו – 3 כפות סוכר שטוחות ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול אם צריך.
3 לאחר שהמים רתחו מניחים את עצמות הדגים בתוכם.
4 מעיסת הדגים ממלאים את פרוסות הדג ובנוסף מכינים קציצות קטנות.
5 מביאים שוב לרתיחה ולאחריה מבשלים על אש נמוכה מאוד כשעה וחצי.
מכינים את החזרת
1 שוטפים את הסלקים, אך לא קולפים.
2 מבשלים כ-20 דקות עד שמתרככים מעט.
3 מצננים וקולפים (הקליפה אמורה לרדת בקלות).
4 מגררים את הסלק במגרדת עדינה או במעבד מזון ומעבירים לקערה.
5 קולפים את שורש החזרת, חותכים לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד המזון עד שמתקבלת עיסה דקה (זהירות – צריבה ודמעות).
6 מעבירים את עיסת השורש לקערה עם הסלק ומערבבים.
7 מערבבים בקערה נפרדת את מיץ הלימון, הסוכר והחומץ.
8 יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק והחזרת ומערבבים היטב.
9 **לקבלת חריפות חזקה יותר: כמות זהה של חזרת וסלק. טועמים ומתקנים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות