סופגניות גרוזיניות – פונצ'יקי במילוי קרם חלב
מתכון לסופגניות גרוזיניות – פונצ'יקי במילוי קרם חלב מושלם
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 כוס קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה L
4 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כף וודקה
1 כפית גרידת לימון
1 ורבע כוסות מים
לקרם החלב
2 כוסות חלב
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות קמח לבן
40 גרם חמאה
אופן הכנה
לבצק
1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק
2 מכסים ומתפיחים כשעה וחצי
3 מקמחים משטח ומרדדים את הבצק בעובי כ- 2 ס"מ
4 קורצים עיגולים, משטחים קלות ומניחים בערך כפית גדושה מקרם החלב שהכנו
5 סוגרים למעין צורת עיגול, מכסים ומשהים כ- 10 דקות.
6 בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה של הבצק ומשטחים בעדינות לצורת פיתה
7 הופכים (שהסגירה תהיה כלפי מטה), משהים שוב כ- 10 דקות ומטגנים (מתחילים עם הצד של הסגירה) עד הזהבה משני הצדדים.
8 מיד כשמוציאים מהשמן מניחים על נייר סופג
לקרם החלב
1 מערבבים יחד בקערה חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח
2 מחממים סיר חלב וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה
3 מערבבים ומחזירים הכל לסיר החלב
4 מערבבים על אש נמוכה כ- 5 דקות עד הסמכה ומורידים מהאש
5 מוסיפים חמאה ומערבבים עד הטמעה. מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק