גפילטע פיש וחזרת שמכינים בבית

ויקטור גלוגר עם מתכון וטיפים להכנת גפילטע מתקתק כמו של סבתא בבית ואי אפשר בלי חזרת ביתית בצד לחוויה השלמה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קילו פילה ד”ג קרפיון מנוקה – בלי עצמות בכלל
1 ביצה
20 גרם מלח
3 צנימים
קצת סודה
3 כפות סוכר
1 בצל קצוץ
מרכיבים לציר שישמש לחליטת הדג:
ראש ועצמות הדג
1 עלה דפנה
3 פלפלים אנגלים
2 גזרים מקולפים
עלי פטרוזיליה
1 בצל
3 כפות סוכר
מעט מלח ופלפל לבן
2 ליטר מים
לחזרת:
חזרת לבנה
סלק
חומץ
סוכר ומלח לפי טעם
אופן הכנה
1 הביאו לרתיחה את כל מרכיבי הציר ובשלו אותם על אש קטנה כ – 3/4 שעה
2 סננו ושמרו את הגזרים
3 טחנו את הדג יחד עם הבצל
4 הרטיבו את הצנימים עם הסודה
5 ערבבו את הדג והבצל יחד עם הצינימים בסודה
6 גלגלו לכדורים והכניסו לציר שהכנת מבעוד מועד
7 בשלו על אש קטנה כ – 35 דקות
8 קררו היטב
9 להגשה: חתכו את הגזר לעיגולים דקים והניחו על כל קציצה, קשת עם פטרוזיליה, פזרו מסביב קצת מהציר שנקרש
10
לחזרת:
1 החזרת ממש פשוטה להכנה: תגרדו חזרת לבנה , קצת סלק, תערבבו עם קצת חומץ, סוכר ומלח לפי טעם. אם פעולה זאת גורמת לכם לצריבה בעיניים, תוציאן מהבוידעם את מסכת אב”כ משנות ה – 90…זה יהיה מאוד שימושי!:)
מיט א גוטן אפעטיט!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: