גפילטע פיש עם חזרת של שאול בן אדרת
איך מגינים גפילטע פיש עם חזרת? שאול בן אדרת מסביר שלב שלב במתכון פשוט מתוך "ארוחת שבת"
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג קרפיון טחון
1/2 כוס קמח מצה
2 ביצים קשות מגוררות בפומפייה
1 ביצה טריה
2 כוס גזר חתוך לקוביות קטנטנות
מלח
פלפל שחור גרוס
סוכר לפי הטעם
לציר הדגים:
2-3 ראשי דגים
2 בצלים
3 עלי דפנה
2 גזרים פרוסים
2 גבעולי סלרי עם העלים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
3 – 2 ליטר מים
לחזרת:
1/2 ראש סלק מגורר
2 כפות שורש חזרת מגורר
1 כף חומץ
1/2 כפית סוכר
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
הקציצות:
1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בפורמה (חישוק) ומניחים במקרר לשעה.
ציר דגים:
1 מניחים את מרכיבי הציר בסיר גדול ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מסננים את הציר ומחזירים את הנוזל לסיר.
2 מביאים את הציר לרתיחה, מוסיפים את קציצות הגפילטע פיש ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים מהנוזל ומקררים.
חזרת:
1 מערבבים את כל מרכיבי החזרת, טועמים ומתקנים תיבול.
2 מגישים את קציצות הגפילטע פיש עם חזרת בצד.