עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול של אודליה סוויסה
מתכון של אודליה סוויסה לעלי גפן ממולאים באורז, עשבי תיבול, צנוברים וצימוקים. מנה קלילה, טעימה וממכרת שמתאימה לכל ארוחה.
צילום: ליאור אשכנזי
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי:
1 ½ כוסות אורז עגול מושרה במים רותחים
חופן צנוברים
חופן צימוקים או חמוציות
צרור שמיר קצוצה דק דק
עלים מ 5 גבעולי נענע קצוצים דק
למצע:
3-4 כפות שמן
2 בצל סגול
2 בצל לבן פרוסים לפרוסות
2-3 עגבניות פרוסות
לרוטב:
2 כפןת רסק עגבניות
2-3 כפות רכז רימונים
2-3 כפות סילאן
מיץ מלימון אחד
מלח פלפל
ליטר – ליטר וחצי מים
חופן נענע קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן צימוקים או חמוציות
אופן הכנה
1 בקערה משרים למשך חצי שעה לפחות אורז במים רותחים.
2 מסננים את המים ומוסיפים את השמיר והנענע. מוסיפים גם מלח ופלפל
3 מסדרים את האורז במרכז כל עלה גפן ומגלגלים.
4 בסיר סוטאג' שמים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה עדינה.
5 מסדרים שכבה של עגבניות מעל הבצל.
6 מסדרים את עלי הגפן שגלגלנו בצורה מסודרת בסיר.
7 בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
8 את הרוטב שופכים מעל עלי הגפן.
9 מבשלים כשעה – שעה ורבע על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים הצטמצמו.
10 מחממים תנור ל 200 מעלות מכניסים את הסיר ל 10 דקות אחרונות לתנור.
11 מגישים חם ובתאבון!