קרפ גבינות עם קרמל מלוח

מתכון לקרפ ממולא בגאודה, פטריות מוקפצות ועוד הפתעות בליווי של רוטב קרמל מלוח עם ליקר תפוזים בשביל הטוויסט. מתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

בשיתוף עם א. סיימן סחר והכרם

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

הקרפים:
50 גר' סוכר (רבע כוס)
קורט מלח
45 גר' קמח לבן (4.5 כפות(
155 מ"ל חלב (2/3 כוס)
90 גר' שמנת מתוקה (שליש כוס)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
תוספות:
100 גר' גאודה בקר פרימיום
100 גר' פטריות
3 כפות חמאה
חופן עלי תרד טריים
חופן אורוגולה
1 כף עירית קצוצה
קורט מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור גרוס
קרמל ליקר תפוזים:
200 גר' סוכר חום בהיר
120 גר' חמאה
60 גר' שמנת מתוקה
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות ליקר תפוזים
אופן הכנה
1 במעבד מזון או בלנדר, שמים את כל המצרכים לקרפים ומעבדים: סוכר, מלח, קמח, חלב, שמנת, תמצית וניל וביצים.
2 מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה מאוד ונוזלית.
3 מעבירים למקרר ל-30 דקות עד לילה.
4 מוציאים מהמקרר ומערבבים היטב לפני הטיגון.
5 מחממים מחבת נונסטיק בקוטר 20-24 ס"מ. משמנים מעט בחמאה.
6 בעזרת מצקת, יוצקים כ-1/2 כוס מתערובת הקרפים למחבת הרותחת.
7 מניעים את המחבת מצד לצד כדי שהתערובת תכסה את כל פני השטח שלה וממתינים כמה דקות להשחמה קלה של הקרפ.
8 בעזרת לקקן, מפרידים את שולי הקרפ מהמחבת ובזהירות הופכים.
9 מטגנים כמה שניות מהצד השני ומעבירים לצלחת.
10 ממשיכים כך עם הקרפים הבאים עד שהתערובת נגמרת.
להכנת קרמל ליקר תפוזים:
1 בסיר קטן, מביאים לסף רתיחה את הסוכר, החמאה, השמנת, המלח והוניל.
2 כשהתערובת מבעבעת, ממשיכים לערבב עוד כ-2 דקות, ומוודאים שהכל נמס.
3 מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר תפוזים.
4 מערבבים היטב – הרוטב מוכן.
5 הקרמל מבליט את הטעמים המלוחים של המנה וליקר התפוזים נותן תוספת מרעננת ומיוחדת לטעמים.
הרכבת הקרפ:
1 מחממים מחבת עם כף חמאה.
2 פורסים את הפטריות ומוסיפים. מטגנים עד שהן מתחילות להשחים.
3 מוסיפים מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס. מסירים מהאש
4 על קרפ גדול מורחים חמאה – על מחצית הקרפ.
5 מסדרים גאודה, את הפטריות שהקפצנו, עלי תרד טריים וקצת אורוגולה, מעטרים בקצת עירית קצוצה.
6 מחממים שוב את המחבת עם עוד כף חמאה.
7 מקפלים את הקרפ לחצי ואז לשלישים, ומטגנים על המחבת על חום נמוך.
8 כשהקרפ משחים מצד אחד הופכים לצד השני. מכסים בזמן הטיגון.
9 מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים עם קרמל ליקר תפוזים ועירית קצוצה. ומגישים
מתכון לקרפ
תפנקו את עצמכם.ן בקרפ מלוח ואל תוותרו על רוטב הקרמל. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות