לחמניות שום רכות של עינב חקון

מתכון קל ופשוט להכנה ללחמניות שום רכות נתלשות כמו עננים של הבלוגרית עינב חקון

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
90 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לחמניות שום רכות
חצי קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
כוס וחצי מים פושרים
חצי כוס שמן
כפית מלח
מתבל שום
6 שיני שום
רבע כוס שמן זית
חופן פטרוזיליה
מלח גס
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר שמים את השמרים, הסוכר והמים ומניחים לתפיחה של השמרים
2 . מוסיפים את השמן ומערבבים על מהירות הנמוכה ביותר. מוסיפים את הקמח וממשיכים בלישה במהירות המתאימה לפי המיקסר כ-10 דקות לישה בדקה האחרונה מוסיפים את כפית המלח.
3 מכסים עם ניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח.
4 עוברים ללישה ביד על מנת להוציא את האויר מהבצק ומעבדים היטב. מחלקים לכדורים קטנים, מעבדים למרקם חלק כל כדור בצק ומסדרים בתבנית משומנת במרווח קטן
5 מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד הכפלה
6 . מכינים את המתבל: קוטשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה ומערבבים יחד עם השמן בקערית
7 מורחים שכבה מעל הלחמניות ומפזרים מלח גס אופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות כחצי שעה מוציאים ומפזרים בנדיבות שכבה נוספת של מתבל השום ומגישים
8 *אפשר גם לאפות ללא מתבל השום ולהוסיף לאחר האפיה
לחמניות שום רכות נתלשות של עינב חקון
לחמניות שום רכות נתלשות של עינב חקון

לאינסטגרם של עינב חקון

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות