לחמניות שום של אודליה סויסה – פריכות וטעימות

לחמניות כל כך טעימות עם תיבול של רוטב שום, עשבים ושמן זית. תוספת שחייבים לכל ארוחה. יש צורך להתפיח את הבצק אך ההכנה היא קלה ומהירה.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לחמניות
2 ק”ג קמח
3.5 כפות שמרים טריים
5 כפות סוכר
1 כף מלח
מים חמימים לפי הצורך
שמן לפי הצורך
רוטב שום
10 שיני שום כתושות
1 כוס שמן זית
1 כף זעתר
מלח
תערובת השום
פלפל שחור
כוסברה קצוצה יבשה לקישוט
אופן הכנה
1 מערבבים את כל חומרי הגלם של הלחם במיקסר עם וו לישה באיטיות, עד שמקבלים עיסה אחידה.
2 מעבירים להתפחה במשך שעה.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1 ס”מ בערך.
4 מגלגלים לאורך, כרולדה (התוספות יוחבאו בבצק ויתקבל מעין “נקניק” ארוך).
5 מגלגלים את הרולדה סביב עצמה, בצורת שבלול.
6 מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
7 מורחים כל שמינית בביצה ומכניסים לתנור ל10 דק לאפייה ב180 מעלות
8 הכנת רוטב השום: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב מלבד הכוסברה היבשה.
9 אחרי 10 דקות, כשהשמיניות הזהיבו אנחנו מוציאים את התבנית ומורחים בעזרת מברשת את רוטב השום היטב ומחזירים לאפייה של עוד 25 דקות.
10 מוציאים מהתנור ומפזרים את הכוסברה היבשה לקישוט.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות