לחמניות שום עם הפתעה

מתכון ללחמניות שום עם הפתעה בפנים – מוצרלה נמתחת. מתכון של הבלוגרית מעיין בן אבו

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
630 גרם קמח מנופה (4.5 כוסות)
15 גרם שמרים יבשים (1.5 כפות)
60 גרם סוכר (4 כפות)
1 ביצה XL
70 גרם חמאה בטמפ' החדר (3/4 חבילה)
1.5 כוס חלב קר
1 כפית מחוקה מלח
למילוי:
כדורי בייבי מוצרלה
גאודה / גבינה צהובה מגורדת
לחמאת שום קונפי:
30 גרם חמאה רכה
3 יחידות שום קונפי / כפית שום כתוש
עשבי תיבול (פטרוזליה קצוצה)
לשום קונפי:
2 ראשי שום קלופים
שמן זית איכותי עד לכיסוי השיני שום
צרור טימין
גבעול רוזמרין
כפית שטופה מלח גס
אופן הכנה
מתחילים עם השום קונפי:
1 מכניסים את מרכיבי השום קונפי לסיר ומבשלים על אש קטנה בעבוע עדין למשך שעה.
מכינים את הבצק:
1 בקערת מיקסר מניחים את כל המצרכים פרט למלח ולחמאה
2 מערבבים הכל עד שמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את החמאה לשים למשך 5 דק ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 8 דק עד לקבלת בצק רך
3 מעבירים לקערה משומנת קלות מכסים את הבצק ומתפיחים בערך שעה שעה וחצי (או עד שמכפיל את נפחו)
4 אחרי התפחה מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם ממלאים בבייבי מוצרלה וגאודה מגורדת וסוגרים את הכדור היטב .
5 מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט חלב ומתפיחים למשך 45 דק
6 מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 12-15 דק עד להזהבה
7 כשיוצא מהתנור מברישים בחמאת שום קונפי ועשבי תיבול ומגישים
אי אפ שר להפסיק לנשנש. צילום: מעיין בן אבו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות