פוקצ'ה אוורירית ומפנקת עם טופינג של בצל אדום מוחמץ, גבינות ועשבי תיבול של קרן אגם
מתכון פשוט ומהיר של קרן אגם לפוקצ'ה רכה, אוורירית ומפנקת עם טופינג של בצל אדום מוחמץ, גבינת קממבר ועשבי תיבול. מנת פתיחה מושלמת לכל ארוחה!
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפוקאצ'ה: תבנית מלבנית 35X22 או כל תבנית מלבנית/מרובעת אחרת
500 גר' קמח כפרי
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
1 כף מלח דק
3 כפות שמן זית לצ'ינו
2-3 שיני שום כתושות
300-350 מ"ל (כוס ורבע/וחצי) מי ברז
לטופינג:
שמן זית
מלח אטלנטי גס
שומשום קלוי
בצל אדום מוחמץ
150 גר' חתיכות של גבינת קממבר או ברי
עלי טימין טריים/אורגנו או זעתר
שמן זית
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים כוס מים, שמרים יבשים, מלח, סוכר וקמח, מתחילים בפעולת הלישה ומוסיפים שמן זית ושום כתוש.
2 מוסיפים לאט לאט מים, הבצק צריך להיות בצק דביק. לשים את הבצק למשך 10 דק' עד שהוא חלק וגמיש, ועדיין דביק.
3 מוזגים לתבנית 1/3 כוס שמן זית, השמן אמור לכסות את כל התבנית, ומעבירים את הבצק פנימה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה ראשונה של כשעה שעה וחצי.
4 מוזגים עוד שמן זית מעל כל הבצק ובעזרת האצבעות מתחילים ללחוץ עליו (תוך כדי יצירת גומות) ולשטח אותו על כל התבנית. הבצק אלסטי וגמיש וזה יהיה קל לגמרי. הבצק ימלא את התבנית עד הסוף.
5 מפזרים שומשום, בצל, מלח גס וגבינה. מניחים עלי טימין, אפשר גם עם הגבעול ומפזרים מלח גס, אפשר בשלב הזה לשלב עוד קצת שמן זית על הכל.
6 מכסים שוב בניילון נצמד רופף או מגבת ושולחים להתפחה שניה של 30 דק' לפחות, בסופו של דבר אתם אמורים לראות שהבצק תפח מאוד וזה נראה לעין.
7 מחממים תנור ל: 210-220 מעלות ומכניסים את הפוקצ'ה לאפייה למשך 20-25 דק' עד שהיא שחומה למראה.
8 מוציאים ומברישים מעט בשמן זית ומגישים.
9 – את הטופינג אתם יכולים להמיר בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים כולל ירקות וסוגים שונים של גבינות