סלט פירות חם בשלהבת מוגש על אטריות קדאיף
במיוחד לט"ו בשבט, מתכון לסלט פירות עם שיערות קדאיף. מתכון של מאיר רוזנברג, ראש מגמת אמנות הבשיול במכללת רימונים, השייכת לרשת מלונות רימונים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם פירות העונה חתוכים קוביות
1 כף סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות ליקר קירסאו תפוזים
50 גרם אטריות קדאיף
30 גרם חמאה או מחמאה (אם רוצים פרווה)
1 כף אבקת סוכר
1 יח’ תבנית אלומיניום חד פעמי בקוטר 8 ס”מ
אופן הכנה
1 ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם האטריות והאבקת סוכר
2 מכניסים את אטריות הקדאיף לתבנית האלומיניום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ – 8 דקות עד שהאטריות מקבלות צבע זהוב
3 ממיסים את הסוכר במחבת ויוצרים קרמל
4 מוספים את מיץ התפוזים והפירות למחבת החם ומבשלים כ – 2 דקות
5 במרכז הצלחת מניחים את הקדאיף, עליו יוצקים את סלט הפירות
6 בהגשה בוזקים את ליקר הקרסאו ומדליקים את הליקר בזהירות רבה