פריטטה תפוחי אדמה וקבנוס לצד סלט עגבניות של אבי ביטון – ספרדי וטעים
ארוחה שהיא חגיגה לכל המשפחה – פריטטה עם תפוחי אדמה, נקניקים ולחם עם סלסלת עגבניות של אבי ביטון. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 תפוחי אדמה
שמן זית לטיגון
1 בצל לבן
מלח
3 פרוסות חזה אווז מעושן
3 יחידות קבנוס
1/2 צרור עלים ירוקים לבחירתכם ( במתכון יש כוסברה ופטרוזיליה)
4 ביצים
לממרח העגבניות:
1 עגבנייה
מעט מלח גס
שמן זית
עלי טימין
פרוסות לחם/ באגט
אופן הכנה
1 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
2 מחממים שמן זית במחבת רחבה/ סוטאז’ ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
3 מתבלים במלח.
4 פורסים בצל לרצועות ומוסיפים למחבת.
5 מטגנים ומאדים את תפוחי האדמה והבצל ע”י הנמכת האש וכיסוי הסיר, כ – 10 דקות עד לריכוך.
6 פורסים את הקבנוס וחזה האווז המעושן לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת ומערבבים ללא מכסה.
7 קוצצים ירוקים ומוסיפים עשבים – לבחירתכם (פטרוזיליה וכוסברה).
8 בקערה שוברים את הביצים, מוסיפים מעט מלח ומערבבים.
9 מוסיפים את הביצים למחבת ומקשקשים מעט בעדינות.
10 מכסים את הסיר ומבשלים על חום בינוני במשך כ – 7 – 5 דקות עד שהביצה 90% מוכנה, שתשיאר טיפה רכה.
ממרח העגבניות:
1 טוחנים עגבניה שלמה חתוכה לרבעים ומעט מלח גס בעזרת בלנדר מוט.
2 מורחים את ממח העגבניות על פרוסת לחם/ באגט.
3 מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים עלי טימין ומלח.
4 מגישים את הפריטטה לצד הלחם וממרח העגבניות.