פריטטה תפוחי אדמה וקבנוס לצד סלט עגבניות של אבי ביטון – ספרדי וטעים

ארוחה שהיא חגיגה לכל המשפחה – פריטטה עם תפוחי אדמה, נקניקים ולחם עם סלסלת עגבניות של אבי ביטון. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 תפוחי אדמה
שמן זית לטיגון
1 בצל לבן
מלח
3 פרוסות חזה אווז מעושן
3 יחידות קבנוס
1/2 צרור עלים ירוקים לבחירתכם ( במתכון יש כוסברה ופטרוזיליה)
4 ביצים
לממרח העגבניות:
1 עגבנייה
מעט מלח גס
שמן זית
עלי טימין
פרוסות לחם/ באגט
פריטטה תפוחי אדמה וקבנוס לצד סלט עגבניות של אבי ביטון
פריטטה תפוחי אדמה וקבנוס לצד סלט עגבניות של אבי ביטון
פריטטה תפוחי אדמה וקבנוס לצד סלט עגבניות של אבי ביטון

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
2 מחממים שמן זית במחבת רחבה/ סוטאז’ ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
3 מתבלים במלח.
4 פורסים בצל לרצועות ומוסיפים למחבת.
5 מטגנים ומאדים את תפוחי האדמה והבצל ע”י הנמכת האש וכיסוי הסיר, כ – 10 דקות עד לריכוך.
6 פורסים את הקבנוס וחזה האווז המעושן לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת ומערבבים ללא מכסה.
7 קוצצים ירוקים ומוסיפים עשבים – לבחירתכם (פטרוזיליה וכוסברה).
8 בקערה שוברים את הביצים, מוסיפים מעט מלח ומערבבים.
9 מוסיפים את הביצים למחבת ומקשקשים מעט בעדינות.
10 מכסים את הסיר ומבשלים על חום בינוני במשך כ – 7 – 5 דקות עד שהביצה 90% מוכנה, שתשיאר טיפה רכה.
ממרח העגבניות:
1 טוחנים עגבניה שלמה חתוכה לרבעים ומעט מלח גס בעזרת בלנדר מוט.
2 מורחים את ממח העגבניות על פרוסת לחם/ באגט.
3 מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים עלי טימין ומלח.
4 מגישים את הפריטטה לצד הלחם וממרח העגבניות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות