דג תאילנדי מטוגן של משה בדישי

משה בדישי מציג מתכון לדג תאילנדי מטוגן שיעשה לכם חשק לטוס לטיול במזרח. מתוך התוכנית: "טוק טוק – עוצרים לאכול במזרח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב שורש סלרי
6 כפות רוטב דגים
1 כפית סוכר דקלים מהולה ב- 5 כפות מים חמים – לערבב יחד
2 כפות מיץ תמרהינדי
½ שורש סלרי קלוף ומגורד בפומפייה
1 כפית מחית צ’ילי תאילנדית
לרוטב סויה ג’ינג’ר
6 כפות רוטב סויה
1 כפית ג’ינג’ר קצוץ
1 כף יוזו
6 כפות מים חמים + כפית סוכר דקלים מומס
לדג
2 דגי דניס בינוניים, מפולטים, ללא עור ועצמות חתוכים לקוביות בינוניות (לשמור את האדרה)
1 כוס קמח טמפורה
מעט מלח לטיגון
שמן קנולה עמוק לטיגון
2 גבעולי למון גראס קצוצים(החלק הלבן בלבד)
1 צ’ילי אדום פרוס
8 עלי בזיליקום תאילנדי קרועים ביד
מעט מיקרו כוסברה
10 גבעולי שומית (בצל ירוק בטעם שום) קצוצים-ניתן להמיר בבצל ירוק קצוץ
חופן צ’יפס קוקוס
להגשה
ליים
אופן הכנה
1 רוטב הסלרי: מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
2 רוטב סויה: לערבב היטב את כל המרכיבים ולהניח בצד.
3 הדג: מחממים שמן לחום גבוה.
4 מקמחים קלות את האדרות, מנערים עודפי קמח ומטגנים כ – 7 – 5 דקות עד שמתקבל צבע זהוב יפה-מוציאים מהשמן ושומרים עד להגשה.
5 מקמחים את קוביות הדג, מנערים עודפי קמח ומטגנים בשמן עד להזהבה יפה.
6 מניחים את קוביות הדג בחמות בקערה, מוסיפים את עשבי התיבול: הלמון גראס, הצ’ילי, הבזיליקום, הכוסברה, השומית וצ’יפס הקוקוס. מערבבים בעדינות ומגישים בצלחת, על גבי האדרה, לצד הרטבים והליים הפרוס.
דג תאילנדי מטוגן של משה בדישי
דג תאילנדי מטוגן של משה בדישי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות