המבורגר בלחמניה מטוגנת של שני אנקילביץ'
מתכון סופר מושחת וסופר טעים של המבורגר בלחמניה מטוגנת הכי קריספית וטעימה שיש! בתוספת של חלת בצל קריספית מושלמת! והכי חשוב- רוטב איולי וויסקי ומייפל מטריף! כי אין כמו שילוב של בשר ואלכוהול!
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
להמבורגר:
קילו בשר טחון של מעדני גורמה
ללחמניה:
1 לחמנית המבורגר
2 ביצים
מעט חרדל
פירורי לחם
חצי כפית מלח
1 ליטר שמן קנולה
לחלת בצל:
1 בצל ענק
205 מ"ל בירה לבנה
חצי כוס קמח
חצי כוס קורנפלור
מלח ופלפל
1 ליטר שמן לטיגון
לרוטב איולי וויסקי ומייפל:
6 כפות מיונז
צ'ייסר של ויסקי
כפית מייפל
אופן הכנה
ללחמניה:
1 חוצים את לחמניית ההמבורגר לשניים
2 בקערה אחת טורפים ביצים עם חרדל
3 בקערה שניה פרורי לחם עם מלח
4 טובלים כל חצי לחמניה בביצה
5 מצפים בפרורי לחם ומטגנים עד הזהבה
לחלת בצל:
1 מערבבים את הבירה, הקורנפלור, הקמח, מלח ופלפל לבלילה אחידה ללא גושים.
2 את הבצל פורסים לטבעות בעובי חצי ס"מ.
3 מחממים את השמן ל 180 מעלות.
4 טובלים את טבעות הבצל בבלילה, ושמים בקערה בצד. כשכל טבעות הבצל מצופות, בבת אחת מכניסים לשמן החם.
5 מטגנים כ 15 דק עד שזהוב ופריך.
לרוטב איולי:
1 מערבבים את כל המרכיבים עד למרקם הרצוי.
להרכבה:
1 מטגנים את ההמבורגר בצד אחד עד למידה הרצויה, הופכים לצד השני.
2 מורחים רטבים על הלחמניה, מוסיפים חסה לליק, עגבניית מגי ובצל סגול ופטריות פורטבלו צלויות ומעל את קציצת ההמבורגר.
3 מעל הקציצה מוסיפים את הרוטב איולי