פריקסה של אבי ביטון

סנדוויץ’ טונה טוניסאי ומפנק עם ביצה ותפוחי אדמה מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 כוס מים
שמן לטיגון
למלית:
2 קופסאות טונה
1 לימון כבוש לפי הטעם טחון עם המיצים שלו
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות
3 ביצים קשות
1 מלפפון חמוץ, חתוך לקוביות
סחוג/ אריסה לפי הטעם
מעט זיתים שחורים חתוכים
מעט בצל ירוק קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
פריקסה של אבי ביטון
פריקסה. צילום: איתיאל ציון
אופן הכנה
הכנת הבצק:
1 לשים יחד את כל החומרים עד שמתקבל בצק אחיד.
2 בסוף יש להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.
3 מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
4 מחלקים את הבצק ל – 10 כדורים ויוצקים מהם צורה של “סירות”.
5 מתפיחים את הסירות שוב במשך כרבע שעה ולאחר שהן תפוחות חורצים עם סכין 3 פסים בכל סירה.
6 מחממים שמן על להבה גבוהה עד שהוא חם, מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים את הסירות עד שמתקבל גוון זהוב.
7 מוציאים את הלחמניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג ומניחים לצינון קל.
המילוי:
1 מערבבים יחד את כל החומרים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2 ממלאים את הלחמניות ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות