בישול יעיל: איזה מנות כדאי להקפיא?

בישלתם כמות גדולה ורוצים להקפיא? גלו איזה אוכל כדאי להקפיא ואיזה ממש לא.

הרבה פעמים אנשים מתלבטים אם לבשל כמויות גדולות ולהקפיא שאריות כדי לחמם שוב. זאת מהסיבה שבאמת מאד חבל לא להשתמש בשאריות אוכל לילדים.

פעמים רבות הם אוהבים לאכול כל יום משהו אחר ואם מקפיאים את התבשיל ולאחר שבוע מגישים להם שוב, הם יאכלו אותו בשמחה.

אז מה מומלץ להקפיא?

אני מקפיאה כל דבר שהוא עם רוטב. למשל, קציצות ברוטב עגבניות, או רוטב בולונז, פשוט נפלא להקפיא.

כשאתם מחממים שוב זה אפילו יותר טעים מביום הראשון.

ומה לא כדאי להקפיא?

לא אקפיא שניצלים מוכנים או קציצות מטוגנות. מצאתי שכל המטוגנים מאבדים בהקפאה את הפריכות שלהם וטעמם נפגם.

כמובן שלא אקפיא דגים מוכנים או אורז ופסטה, זה חייב להיות טרי לחלוטין. אבל כל תבשיל – החל מגולאש ועד רטבים שונים וכלה בעיסת קציצות שלא טוגנה – עדיין נשמר היטב בפריזר ויכול לשמש אתכם באופן נפלא בשבועות שלאחר מכן.

אני מקווה שיהיה לכם קל יותר עכשיו עם הכנת הצהריים לילדים ושהפריזר ישמש אתכם לימים שבהם אין חשק לבשל.

מומלץ לקרוא גם:

לא חבל על האוכל: מה מומלץ לאחסן בהקפאה ומה אפשר לבשל עם שאריות?

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות