פוז׳וני קיפלי (עוגיות פרג) של מיקי שמו

קבלו אותן! עוגיות הונגריות מתקתקות ויפות במילוי פרג שנקראות גם סהרוני פרג או קיפלי מתוך "אופים עולם" עם מיקי שמו וירדן הראל-פרק הונגריה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
1 ביצה
50 מ”ל חלב
60 גרם אבקת סוכר
½ כפית מלח
150 גרם חמאה
280 גרם קמח
½ שקית שימרית
למלית הפרג
3/4 כוס חלב
½ כוס סוכר
25 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית דבש
½1 כוסות פרג טחון טרי
3 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות ממרח שוקולד אגוזים
לציפוי
1 חלבון
1 חלמון בנפרד
אופן הכנה
הבצק
1 מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
2 מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק. מכניסים למקרר ל-3 שעות.
המלית
1 מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
2 מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים וממרח השוקולד אגוזים.
3 נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.
ההרכבה
1 מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי ½ס”מ.
2 מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של “סהרון” – חצי ירח.
3 מעבירים את המלית פרג שנשארת לשקית ומקפיאים אותה.
4 מברישים בביצה טרופה ומתפיחים ½ שעה. אופים ב-190 מעלות כ-20 דקות.
5 מאחסנים את הסהרונים בשקית זיפלוק לשמירה על הטריות.
פוזולי קיפלי של מיקי שמו
פוזולי קיפלי של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      ציפוי

      מה מורחים על העוגה.חלמון או חלבון

      מה מורחים על העוגה.חלמון או חלבון
      יורם שרייבר says:
      • שניהם ביחד, ביצה שלמה ולא מופרדת

        שניהם ביחד, ביצה שלמה ולא מופרדת
        rotem says: