מיקרו קוסמוס: מה אפשר לבשל במיקרוגל?

כל מה שרציתם לדעת על הכנת תבשילים במיקרוגל.

למרות שיש שאומרים שמיקרוגל הוא ה”אנטי מטבח”, אני חושב שהוא כלי עזר מצוין אם יודעים כיצד להשתמש בו.
קודם כל וכדי להימנע מבעיות, אני מזכיר לכם מה אסור לעשות בתוכו: אין להכניס כלי מתכתי כלשהו למיקרן אחרת יהיו לנו זיקוקים ופיצוצים, אין לבשל למשל ביצה שלמה וגם לא להכניס פלסטיקים דקים.

ומה אפשר כן לעשות?
לבשל ירקות למשל. אני שם אותם בצלחת עמוקה עם קצת מים ומלח ומכסה בעזרת נייר נצמד.
תפוחי אדמה שלמים למשל ניתן לבשל באותה צורה ותלוי בעוצמה , זה לוקח בין 13 – 10 דקות בישול.
ניתן לבשל פילטים של דגים במהירות ולמרוח אותם עם מעט שמן זית ו/או חמאה וקצת יין לבן.
אפשר לבשל ביצים בקעריות עם מעט מים בפנים במשך כ – 3 דקות.
אפשר גם למתוח נייר נצמד מעל צלחת, להניח עלי נענע, לפזר קצת אבקת סוכר ולבשל עד שנקבל עלים פריכים של נענע לקישוט.
אוהבי הקוסקוס יכולים לקנות את הקוסקוס המהיר ולבשלו לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
יש אינספור רעיונות. העיקר הוא להבין שחימום או בישול במיקרוגל, נעשה על ידי שיפשוף וחיכוך של המולקולות שבתוך האוכל והחיכוך מתבצע טוב יותר כשיש בו נוזלים.

מומלץ לקרוא גם:

קיצורי דרך במטבח: 13 טיפים שיהפכו את החיים שלכם להרבה יותר קלים!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות