לגזור ולשמור: טיפים של סבתא בנוגע לבישול, אחסון ושימור מזון!
איך למנוע חרקים באורז, איך לדעת אם הביצה טרייה , איך לשמור על עשבי תיבול טריים ועוד המון טיפים למטבח שאתם חייבם להכיר.
1.רוצים ריח טוב יותר במקרר: הכניסו חצי תפוח אדמה למקרר והחליפו אותו מדי יומיים, תפוח האדמה סופג את הריחות השונים של שאר המאכלים במקרר ומנטרל את הריח.
2. כשמטגנים שניצלים ורוצים שהם ייצאו קריספיים במיוחד, מומלץ לטבול אותם בקמח, בביצה ושוב בקמח לפני שהם נכנסים למחבת 🙂
3. כדי שעוף ישחים בתנור בצורה אחידה, מומלץ לפזר עליו מיץ לימון באופן שווה.
4. הניחו עלי דפנה בתוך קופסאות ומכלים שבהם אתם נוהגים לשמור קמח, פסטה ואורז, זה יעזור בהרחקת חרקים מהאזור.
5. הידעתם? אם אתם לא בטוחים לגבי טריותן של הביצים, נסו לבדוק את התנהגות הביצה בכוס מים: ביצה טרייה תטבע וביצה מקולקלת תצוף.
6. התבשיל יצא לכם מלוח מדי?! אל תתייאשו: אפשר להוסיף תפוח אדמה לספיגת המליחות, לבשל מעט ולהוציא אותו מהסיר לאחר מכן, שיפור מובטח!
7. רוצים להכין קרוטונים ביתיים נפלאים? השתמשו בפרוסות לחם לא טרי, הקפיאו, הוציאו מהמקפיא, הברישו אותם עם חמאה מומסת, פזרו אבקת שום או בצל, חתכו לקוביות והשחימו בטוסטר אובן. יאמי!
8. לקבלת חצילים מטוגנים פריכים יותר וספוגים במינימום שמן, מומלץ לטבול את פרוסות החצילים בקורנפלור לפני הקמח והביצה!
9. עוד אחד על ביצים: איך תדעו אם הביצים טריות? ביצים טריות הינן בעלות קליפה מחוספסת וגירית לעומת ביצים שאינן טריות והן בעלות קליפה חלקה ומבריקה.
10. טיפ קטן שיעזור לכם לבשל אורז אוורירי: הוסיפו כפית מיץ לימון לכל ליטר מי בישול.
11. הידעתם? כדי למנוע מתפו”א לנבוט ולהצמיח “צ’ופצ’יקים” , מומלץ לאחסן אותם עם תפוח עץ ולהימנע מלאחסנם יחד או ליד הבצלים.
12. מוצאים את עצמכם זורקים עשבי תיבול לפח יותר מדי פעמים?! כך תשמרו על טריותם: נשפו אוויר בתוך שקית הניילון וקישרו את השקית כמו שקושרים בלון, כך תשמרו על טריותם והם יאריכו ימים.
13. טיפ קטן לנוסחת בישול דגים! מדדו את הדג בחלק העבה ביותר שלו ובשלו/אפו 4 דקות על כל 1 ס”מ, תקף לכל סוגי הבישול והאפיה.
14. טיפ קטן ויעיל: כדי לבדוק אם אבקת סודה לשתייה עדיין טרייה, מומלץ לשים מעט אבקה בצלוחית ולצקת עליה חצי כפית חומץ או מיץ לימון. הפתרון מתגלה: אם זה מבעבע, האבקה טרייה.
15. מומלץ לאחסן גבינות צהובות בכלי יחד עם מספר קוביות סוכר בכדי למנוע עובש ולהאריך את חייהם.