איך עובדים עם בצק סוכר? – טיפים מערוץ האוכל “מתוק לו, מתוק” עם טל צפריר

המומחים של ערוץ האוכל נותנים טיפים מעולים לבישול והפעם טל צפריר מסבירה איך עובדים עם בצק סוכר!

רותם ליבזון מסבירה על גיוון ובישול האורז

פעם, כשהתחלתי לעצב עוגות, הייתי צריכה להסביר לכולם מה זה בכלל בצק סוכר.
בעיניי בצק סוכר הוא סוג של קסם: מן פלסטלינה מתוקה שמביאה אושר עצום לכולם! למי שיוצר, למי שמקבל, למי שזולל- כולם, כולם מאושרים.

עם מעט ידע, הרבה רצון ויחס נכון לבצק נוכל ליצור ממנו כל מה שיעלה על דעתנו. הבצק  עשוי מאבקת סוכר עם תוספת קטנטנה של חומר מגבש כמו גלוקוזה או ג’לטין וכמובן תמצית טעם. ניתן להשתמש בבצק סוכר ליצירת כיסוי אחיד למאפים ולעוגות, לתת לו טקסטורות והטבעות שונות, וכמובן לפסל בו. אין סוף לאפשרויות!

את בצק הסוכר ניתן להכין בבית, אבל אם תשאלו אותי, אין סיבה לטרוח בהכנה, כי היום אפשר לרכוש אותו בחנויות רבות, אפילו בסופר מרקט , צבוע במגוון עצום של צבעים. אז בואו נעשה יחד היכרות עם המתוק- המתוק הזה. והיזהרו- זה ממכר!

למתחילים שביניכם, אני ממליצה להתחיל בעבודה הכי בסיסית: ציפוי עוגה. זה יאפשר לכם להכיר את הבצק וללמוד איך לעבוד נכון איתו. חשוב לדעת שלבצק סוכר יש רגישות לתנאי לחות ויובש. כשיבש מידי הוא יתייבש ונתקשה לעבוד איתו, וכשלח מידי הוא עלול להפוך לדביק. אני ממליצה לעבוד בכל פעם רק עם הכמות הדרושה לנו ואת היתר לשמור בשקית אטומה היטב בתוך קופסה סגורה .

לישה נכונה של בצק סוכר צריכה להתבצע עם מעט מאוד שומן, כמו מרגרינה או חמאה, כדי שהלחות שלו תישמר. לשמחתנו, אין כמעט לישת יתר בבצק סוכר, לכן ניתן ללוש אותו היטב עד שהוא רך , אחיד ומוכן לעבודה. בכדי לדעת אם הוא מוכן פשוט נסתכל על הקצוות שלו:  כשהם חלקים ויפים- הוא מוכן לעבודה. את הרידוד נבצע על אבקת סוכר או קורנפלור, ומאחר וחומר זה יכול  לייבש אותו נדאג לא להפוך את הבצק בכלל, כך שפני הבצק יישארו רעננים.

טיפ ממני: אל תחסכו באבקה: אם אתם לא רוצים שהבצק ידבק לכם , פזרו על משטח העבודה כמות נדיבה של קורנפלור או אבקת סוכר ופשוט הקפידו לא להפוך את הבצק. את הבצק נרדד באמצעות מערוך חלק ואחיד בעוביו למשטח בעובי של כשלושה מ”מ, תוך כדי הקפדה על סיבוב הבצק כל העת, בכדי לשמור על צורתו העגולה ובכדי שלא ידבק .

אחרי שרידדנו את הבצק, נרים אותו בעדינות בעזרת המערוך ונניח אותו על העוגה. לאחר  מכם נחליק בעדינות את הבצק ונצמיד אותו היטב לחלקה העליון של העוגה.

את הקפלים שנותרו נפתח בעדינות ונצמיד לעוגה בעזרת כפות הידיים. שימו לב שפתיחת הקפל תהא לשני הצדדים, כך שלא ייווצרו קפלים רבים במקום אחד. כשתעשו זאת תוכלו לראות כיצד הבצק מבצע עבורנו את הקסם שלו, הקפלים נעלמים והוא מקבל את צורת העוגה!

עכשיו נותר רק לחתוך את עודפי הבצק. הכי נוח לעשות זאת בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה, מאחר והיא לא מושכת אחריה את הבצק. אפשר לבצע את החיתוך גם עם סכין חדה מאוד. לסיום נחליק את פני העוגה במכשיר ייעודי הנקרא מחליק או מגהץ, אותו ניתן להשיג בחנויות לממכר ציוד אפיה. לאחר שציפינו את העוגה, אין צורך לכסות את בצק הסוכר והוא מוזמן להתייבש לאיטו. אני ממליצה לא להכניס את העוגה המצופה למקרר אלא להשאיר אותה בטמפרטורת חדר נעימה- כך הציפוי יישאר יציב ומושלם.

והנה- יש לנו עוגה מצופה, טעימה ומוכנה. עכשיו אין יותר תירוצים- יום ההולדת מתקרב? מוזמנים להפשיל שרוולים ולצלול לעולם הכי יצירתי ומתוק שיש- עולם בצק הסוכר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות