עוגת ריקוטה שקדים לימונצ'לו של קרן אגם

מתכון של קרן אגם לעוגת קפה ופקאנים פשוטה וקלאסית. היא ריחנית וטעימה והכי כייף לאכול אותה בחורף לצד כוס תה חם. ככה פשוט ככה טעים!

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דקות
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה: 2 תבניות אינגליש קייק
1 מנה של אספרסו קצר-תערובת הבית (בערך 2 כפות)
1/2 כוס פקאנים טחונים דק (50 גר')
200 גר' חמאה רכה
200 גר' סוכר סטיביה
1.5 כפיות אבקת אפייה
4 ביצים L
200 גר' קמח לבן
50 גר' קמח דורום רימצ'ינטה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1 כפית וניל
לציפוי קצת קפה:
1 מיכל שמנת להקצפה
1 כף של אספרסו חזק מוכן
2 כפות סטיביה
אופן הכנה
לעוגה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבניות אפייה
2 מכינים אספרסו ומצננים
3 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבל, מוסיפים וניל, אגוזים, מלח, קינמון וקמח-מערבבים.
4 מוסיפים את האספרסו ושוב מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים לתבניות ואופים כ-45 דק'
לקרם:
1 מקציפים היטב במיקסר את כל המרכיבים ומצפים את העוגה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם