פוקצ'ה עם עגבניות, וגבינות של מיקי שמו

מתכון פוקצ'ה אישית שאוכלים לבד: פוקצ'ת עגבניות מיובשות, זיתים, גבינות ובזיליקום של מיקי שמו – מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק (ל-9 פוקצ'ות אישיות)
1 ק"ג קמח לחם
600 מ"ל מים
20 גרם שמרים טריים
20 גרם מלח
30 גרם שמן זית
תוספות
100 גרם עגבניות מיובשות
100 גרם זיתים מגולענים
100 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינה בולגרית
צרור עלי בזיליקום
50 גרם שמן זית
מעט מלח ים גס
אופן הכנה
בצק
1 לשים במיקסר עם וו לישה את הקמח והמים במשך 3 דקות במהירות איטית.
2 מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית
3 מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד קבלת בצק חלק, אחיד ומעט דביק
4 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה
5 מחלקים את הבצק ל-9 יחידות. מכל יח' יוצרים מלבן בצק במידות 25 ס"מ X7 ס"מ.
6 מפזרים מעל מלבני הבצק את העגבניות (שהושרו מראש במים חמים) הזיתים, הגבינות ועלי הבזיליקום. מפזרים מעט שמן זית ומלח ים. מתפיחים חצי שעה.
7 אופים בתנור שחומם ראש ל-230 מעלות כ-9-8 דקות עד להשחמה קלה
8 בוזקים מעט שמן זית ומגישים.
9 גיוון: אפשר לצפות עם שומשום וקצח / רוזמרין קצוצה דק-דק ושמן זית / "גבינה פטה" מעט זיתים ירוקים ועגבניות שרי חצויות.
10 טיפ: חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה בקערה שלו כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואח"כ נוח לעבודה.
פוקצ'ת עגבניות, זיתים וגבינות של מיקי שמו
פוקצ'ת עגבניות, זיתים וגבינות של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות