עוגיות פלורנטין תחרה של מיקי שמו
איך מכינים עוגיות פלורנטין תחרה? מיקי שמו מסביר ומדריף שלב שלב במתכון מתוך "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבסיס:
3 כוסות קמח פחות 2 כפות (400 גרם)
1/2 כף אבקת אפיה (5 גרם)
1 כוס פחות 2 כפות אבקת סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה
1 ביצה
לציפוי:
1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
50 גרם דבש
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
180 גרם שקדים מולבנים פרוסים
200 גרם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות גס
אופן הכנה
הבסיס:
1 מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד המזון ומעבדים קלות.
2 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים קלות.
3 מוסיפים למעבד המזון ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
4 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
5 מחממים תנור ל – 170 מעלות.
6 מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעלה בעובי 1/2 ס”מ ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית.
7 אופים כ- 12 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
הציפוי:
1 מביאים לרתיחה סוכר, דבש, שמנת וחמאה ומבשלים כ- 3 דקות.
2 מסירים מהאש, מוסיפים שקדים וקליפות הדרים ומערבבים.
3 יוצקים את הציפוי על גבי הבסיס ומשטחים.
4 אופים כ- 18 דקות עד להזהבה קלה.
5 מצננים היטב ופורסים לריבועים בגודל 3 ס”מ.
6 שומרים בכלי אטום עד שבועיים.
אפשר להמיר את החמאה לשמן?
אפשר להמיר את החמאה לשמן?
אביטל says:
בהחלט ניתן. שיהיה בתאבון 🙂
בהחלט ניתן. שיהיה בתאבון :)
avi says:
אפשר להפוך את המתכון לפרווה? (מחמאה במקום חמאה ושמנת צמחית במקום מתוקה)
אפשר להפוך את המתכון לפרווה? (מחמאה במקום חמאה ושמנת צמחית במקום מתוקה)
עינב says:
כן. אפשר.
כן. אפשר.
ליז מירון says: