פלאן קלאסי של אסטלה

אסטלה מלמדת בכיתת האומן שלה להכין פלאן קלאסי. מתכון ל-4 יחידות בקוטר 12 ס”מ גובה 3 ס”מ, מתוך העונה השלישית של התוכנית "אסטלה – כיתת אומן".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית הבצק (pate a foncee):
550 גרם קמח רך
4 גרם מלח
50 גרם אבקת סוכר
340 גרם חמאה קרה בקוביות
100 גרם מי קרח
3 גרם חומץ
לקרם הפטיסייר:
445 גרם חלב
210 גרם שמנת מתוקה
2 גרם מחית וניל (1/2 מקל)
80 גרם חלמונים
30 גרם חלבונים
100 גרם סוכר
33 גרם קורנפלור
לקומפוט המשמש:
150 גרם מחית משמש
200 גרם משמש אוזבקי
30 גרם ברנדי משמש
אופן הכנה
קלתית הבצק (pate a foncee):
1 במעבד מזון או מיקסר מעבדים חמאה קרה, קמח ומלח לפירורים. מוסיפים אבקת סוכר ופרג ומעבדים קצרות. מוסיפים מי קרח וחומץ ומעבדים עד קבלת בצק. מקררים.
2 מרדדים את הבצק לעובי 2 מ”מ ומכניסים לרינג בקוטר 12 ס”מ.
3 מניחים משקולות ואופים אפייה מוקדמת בהירה מאוד, בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך 7-8 דקות. מצננים קלות.
קרם הפטיסייר:
1 מפרישים מעט חלב קר אל החלמונים. מרתיחים את יתר החלב עם מקל וניל.
2 מערבבים היטב חלמונים עם סוכר. מוסיפים עמילנים וטורפים היטב.
3 כשהחלב רותח יוצקים שליש עד מחצית ממנו לתערובת החלמונים וטורפים היטב.
4 כאשר הסוכר נמס, יוצקים את כל התערובת ליתרת החלב הרותחת ומערבבים נמרצות כל זמן הבישול. מבשלים עד שהקרם דליל ומבריק.
5 מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי נקי. מניחים על פני הקרם ניילון נצמד ומקררים היטב.
קומפוט המשמש:
1 משרים יחד את חתיכות המשמש ומחית המשמש למשך כחצי שעה.
2 טוחנים במעבד מזון לקבלת מחית לא חלקה לחלוטין.
הרכבה ואפיה:
1 מורחים שכבת קומפוט משמש בעובי כ- 1 ס”מ על הבצק.
2 יוצקים על גבי שכבת המשמש מקרם הפטיסייר ואופים מייד בטורבו בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות במשך 10 דקות.
פלאן קלאסי של אסטלה
פלאן קלאסי של אסטלה, צילום: יח"צ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות